Servera gärna grytan med couscous eller med ett luftigt basmatiris. Grytan innehåller bland annat champinjoner, katrinplommon och haricots verts (gröna bönor) och är smaksatt med harissa och en härlig kryddblandning, ras el hanout, som jag hittade på bloggen 'Strenght and sunshine' (se här)
5 dl basmatiris av bra kvalité (se bild för tips). 400 g haricots verts (djupfryst eller färsk). 5 dl basmatiris av bra kvalité (se bild för tips). 400 g haricots verts (djupfryst eller färsk)
Sila av vattnet och blanda haricots vertsen med sköljd ruccola på ett fat. Koka upp vatten i en kastrull och sjud haricots vertsen i ca 1-2 min. 3 dl Basmatiris
basmatiris (vilket är ett helgerån enligt mina barn). Skär haricots vertsen i mindre bitar. 150-200 g frysta haricots verts (franska gröna bönor). 150-200 g frysta haricots verts (franska gröna bönor)
Tillsätt olja och haricots verts och fräs i 5 minuter. 2 dl basmatiris. 250 g haricots verts. Skölj riset och koka det tillsammans med gurkmeja, enligt anvisningarna på förpackningen