½ gurka. ½ gurka. Soppas och salladen serverades tillsammans med kokt basmatiris, alla dessa tre rätterna tog ca 40 minuter att tillaga, dessa recept är för ca 4 personer
Skala och riv gurkan. gurka. 5 dl basmatiris. Blanda samman matlagningsyoghurten med tandooripastan. Bred blandningen på quornfiléerna och låt dem tina, ca 15 minuter
Skala gurkan, ta bort kärnorna och dela i små bitar. Blanda gurka, youghurt och kummin. Saffranspilaff med persika, mandel och pistage500 g basmatiris750 ml vatten3-4 färska persikor6 msk rapsolja eller ghee2 msk mandelflarn2 msk osaltade pistagenötter1 finhackad lök1 kanelstång1/2 tsk malen kardemumma2 paket saffran, 1 g1 1/2 tesked salt60 g russin250 ml mjölkSkala pärsikorna, skiva dem i ca 1 cm tjocka skivor. Gurkraita2,5 dl turkisk youghurt1 kryddmått hel spiskummin1/4 gurka1/2 tsk saltRosta kumminfröna i en het stekpanna tills det börjar dofta. 1/4 gurka
koka basmatiris, tärna mango, gurka och paprika (till servering). basmatiris. Servera kycklingfärsbullarna i den goda såsen med wok, jordnötter, färsk koriander och färska grönsaker (samt basmatiris för de som vill)
Servera köttfärsen med ris, skivad banan, kokosflingor och tärnad gurka. 13 dl basmatiris. 1200 g gurka. 3 dl basmatiris 1 banan 1 dl kokosflingor 200 g gurkaGör så här Koka riset enligt anvisningen på förpackningen