Basilikasås vin recept

Stekt torsk med vitvins-, tomat- och basilikasås

Stekt torsk med vitvins-, tomat- och basilikasås

Tillsätt vinet och koka upp lätt. 2 msk olivolja, ½ tsk peperoncini eller 1 tsk sambal oelek, 1 finhackad vitlöksklyfta, 1 ask körsbärstomater halverade gärna olika färger, 1 dl torrt vitt vin, 1 dl finhackad färsk basilika, 2 msk pressad citronsaft, 1 tsk rivet citronskal, salt och svartpeppar. 1 dl torrt vitt vin
Gratinerad lax med basilikasås

Gratinerad lax med basilikasås

½ dl vitt vin (matlagningsvin duger bra). Den här supergoda laxen som badar i en underbar basilikasås får inleda fisksortin
Marinerad fläskfilé med basilikasås

Marinerad fläskfilé med basilikasås

1 dl vin. 2 msk vitvinsvinäger. Putsa köttet och gnid in det med salt och peppar. Bryn köttet i lite matfett tills det är gyllene runtom
Lax med basilikasås och primörer

Lax med basilikasås och primörer

Vitt vin hade vi inte, så det fick bli ett glas rött. Vi åt lax med basilikasås. ALLT har varit gott i den här kokboken och Håkan Larsson (som är en vinkännare som skrivit mycket för Allt om mat) har gett ut fler
Pasta med tomat- och basilikasås

Pasta med tomat- och basilikasås

Tillsätt vin och krydda med salt, råsocker och kalvbuljong. 500 g söta körsbärstomater / 1 gul lök / 2 vitlöksklyftor / 1 jalapeno / 0,5 kruka basilika / 1 dl vitt vin / 1 msk flingsalt / 0,5 kalvbuljongtärning / 1 tsk råsocker / olivolja att fräsa i. / 1 dl vitt vin
BALSAMICOKYCKLING MED BASILIKASÅS

BALSAMICOKYCKLING MED BASILIKASÅS

Blanda olivolja och balsamvinäger och häll över kycklingen, tomaterna och basilikan. Tillsätt solrosolja och vitt vin, mixa
Lax och basilikasås

Lax och basilikasås

Späd med vin och rör ner creme fraiche. 1 ½ dl torrt vitt vin. Börja med såsen. Spara ca ¼ paprika av varje färg till garnering, tärna resten fint

Laxfärserad Rödtunga

Laxfärserad Rödtunga med basilikasås och pärestomp. Häll över lite vitt vin och lägg folie över. hacka lite lök som fräses upp med smör häll på vitt torrt vin  koka ihop med grädde och god fiskfond
Nyplockade kantareller blev en god kantarellpasta

Nyplockade kantareller blev en god kantarellpasta

Hade en klick kvar av basilikasåsen jag gjorde häromdagen så den klickade jag också över. ) men vi gjorde även en riktigt god kantarellpasta som vi avnjöt ihop med ett gott glas rött vin
Äntligen kräftskiva!!

Äntligen kräftskiva!!

Basilikasås, Citron och dillsås, Avocadocremé, Chevrécreme, och vitlökssås. Lägga alla grönsakerna i en mixer tillsammans med vin, buljong, citronsaft och salt