Basilikasås olivolja recept

Basilikasås

Basilikasås

Den här goda basilikasåsen serverade jag igår till grillspett. Basilikasås1 kruka basilika (ta ungefär så mycket blad som det brukar vara på en "köpeplanta")3 st vitlöksklyftorca 1 dl olivoljaca 0,4 dl vit balsamvinägerflingsaltsvartpepparMixa blad, olivolja, balsamvinäger och vitlöksklyftor till en slät sås. ca 1 dl olivolja
God Basilikasås

God Basilikasås

Basilikasås. 1 msk olivolja. 1 msk olivolja. Denna sås hade vi till den marinerade fläskfilén på påskafton men den passar även till t
Kall basilikasås.

Kall basilikasås.

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Basilikasåsen. 1 st basilika 2 msk olivolja 0,5 dl majonnäs 2 dl gräddfil 2 dl crème fraiche 2 st vitlöksklyfta(or) 2 msk honung , flytande 1 odefinierad salt 1 odefinierad peppar Köp receptet
Stekt torsk med vitvins-, tomat- och basilikasås

Stekt torsk med vitvins-, tomat- och basilikasås

2 msk olivolja, ½ tsk peperoncini eller 1 tsk sambal oelek, 1 finhackad vitlöksklyfta, 1 ask körsbärstomater halverade gärna olika färger, 1 dl torrt vitt vin, 1 dl finhackad färsk basilika, 2 msk pressad citronsaft, 1 tsk rivet citronskal, salt och svartpeppar. 2 msk olivolja
Oxfilé med krämig svamp och basilikasås

Oxfilé med krämig svamp och basilikasås

Basilikasås. Lägg upp alla delar snyggt på en tallrik, ringla över basilikasåsen och servera. Bryn köttet i varm stekpanna med olivolja i ca 3 minuter så det får färg runt om. 0,5 dl olivolja. Basilikasås0,5 dl olivolja 1 kruka basilika 1 klyfta vitlök 0,5 klyfta lime, saften 0,5 dl parmesanost, riven salt svartpeppar
Fetaostfyllda kycklingbröst med rostad sötpotatis med spenat och granatäpple och basilikasås

Fetaostfyllda kycklingbröst med rostad sötpotatis med spenat och granatäpple och basilikasås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Kyckling 300 gram kycklingfilé(er) 75 gram fetaost 0,25 kruka(or) färsk basilika , 6 blad räcker 0 salt 0 svartpeppar 0 olivolja Rostad sötpotatis 500 gram sötpotatis(ar) 1 tsk färsk ingefära , riven 1 klyfta(or) vitlök 1 msk olivolja 0 salt 40 gram spenat 0,5 st granatäpple(n) 1 st salladslök(ar) Basilikasås 0,5 kruka(or) färsk basilika 1 st äggula(or) 0,5 msk dijonsenap 0,5 klyfta(or) vitlök 1 tsk vitvinsvinäger 0,5 tsk honung 0,5 dl rapsolja 0 salt Köp receptet