Den här goda basilikasåsen serverade jag igår till grillspett. Basilikasås1 kruka basilika (ta ungefär så mycket blad som det brukar vara på en "köpeplanta")3 st vitlöksklyftorca 1 dl olivoljaca 0,4 dl vit balsamvinägerflingsaltsvartpepparMixa blad, olivolja, balsamvinäger och vitlöksklyftor till en slät sås. ca 1 dl olivolja
Kall Basilikasås. 1 del vitvinsvinäger, 2 delar färskriven parmesan, 3 delar olivolja. 3 delar olivolja. Nu är det dax för grillat igen, snart har jag lärt mig hur man gör… hihi
Jag rostade vitlöken för att inte få en sådan distinkt smak och blandade den med grekisk yoghurt (jag gillar verkligen syrligheten), färsk basilika och olivolja
2 msk olivolja. Skala och klyfta sötpotatisen. Blanda sötpotatis, ingefära, pressad vitlök, olja, salt och peppar och lägg på en plåt med bakplåtspapper
Basilikasås. Lägg upp alla delar snyggt på en tallrik, ringla över basilikasåsen och servera. Bryn köttet i varm stekpanna med olivolja i ca 3 minuter så det får färg runt om. 0,5 dl olivolja. Basilikasås0,5 dl olivolja 1 kruka basilika 1 klyfta vitlök 0,5 klyfta lime, saften 0,5 dl parmesanost, riven salt svartpeppar