Basilikasås med vitt vin recept

Gratinerad lax med basilikasås

Gratinerad lax med basilikasås

½ dl vittvin (matlagningsvin duger bra). Vispa ihop grädden, mjölken och vinet i bunke. Den här supergoda laxen som badar i en underbar basilikasås får inleda fisksortin
Lax med basilikasås och primörer

Lax med basilikasås och primörer

Vittvin hade vi inte, så det fick bli ett glas rött. Sommarkväll och lördagkväll (med mat och vin). ALLT har varit gott i den här kokboken och Håkan Larsson (som är en vinkännare som skrivit mycket för Allt om mat) har gett ut fler
Pasta med tomat- och basilikasås

Pasta med tomat- och basilikasås

Tillsätt vin och krydda med salt, råsocker och kalvbuljong. Det här med att äta grönsaker när de är naturligt mogna har stora fördelar, och inte bara för miljön då
BALSAMICOKYCKLING MED BASILIKASÅS

BALSAMICOKYCKLING MED BASILIKASÅS

Tillsätt solrosolja och vittvin, mixa. Blanda olivolja och balsamvinäger och häll över kycklingen, tomaterna och basilikan
Lax och basilikasås

Lax och basilikasås

Späd medvin och rör ner creme fraiche. Börja med såsen. Hacka löken och fräs med paprikahacket i smör. Blanda mjölet med vatten och red av såsen

Laxfärserad Rödtunga

Laxfärserad Rödtunga medbasilikasås och pärestomp. hacka lite lök som fräses upp med smör häll på vitt torrt vin  koka ihop med grädde och god fiskfond
Nyplockade kantareller blev en god kantarellpasta

Nyplockade kantareller blev en god kantarellpasta

Hade en klick kvar av basilikasåsen jag gjorde häromdagen så den klickade jag också över. ) men vi gjorde även en riktigt god kantarellpasta som vi avnjöt ihop med ett gott glas rött vin
Äntligen kräftskiva!!

Äntligen kräftskiva!!

Basilikasås, Citron och dillsås, Avocadocremé, Chevrécreme, och vitlökssås. Lägga alla grönsakerna i en mixer tillsammans medvin, buljong, citronsaft och salt
Nu var dags igen för onsdagspasta!

Nu var dags igen för onsdagspasta!

Pasta med kyckling & citron- och basilikasås. Det har verkligen varit dåligt med onsdagspasta på länge, men idag tyckte jag att det var på tiden
Vinkokt skinka med basilikasås

Vinkokt skinka med basilikasås

Ta bort nät och svål medan skinkan ännu är varm. Lägg den i en gryta, häll på vin och vatten. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar