Den här goda basilikasåsen serverade jag igår till grillspett. -)Odlar en hel del basilika i mitt växthus, har 4 st stora plantor så att få ihop blad till den här såsen är inget problem. Basilikasås1krukabasilika (ta ungefär så mycket blad som det brukar vara på en "köpeplanta")3 st vitlöksklyftorca 1 dl olivoljaca 0,4 dl vit balsamvinägerflingsaltsvartpepparMixa blad, olivolja, balsamvinäger och vitlöksklyftor till en slät sås. 1 krukabasilika
1 liten burk creme fraiche0,5 krukabasilikaitaliensk salladskrydda1 tsk fransk senapsalt och pepparBlanda ihop allt och klipp ner basilika. 0,5 krukabasilika
Hacka basilikan och vänd ner i creme fracihen. Basilikasås1 creme fracihe1 krukabasilika1-2 vitlöksklyftorsaltpeppar0,5 parmesanostRiv osten och vitlöken. 1 krukabasilika
En halv kruka färsk basilika. Mixade ihop en så god basilikasås idag som vi åt tillsammmans med lax toppad med ”panko-och fetaostsmul” och svensk nypotatis
varmrökt lax och ingredienser till en helt underbar basilikasås med parmesan. Plocka basilikabladen och mixa dem tillsammans med parmesan och crème fraîche
Relaterade Parmesanpanerad kyckling med klyftpotatis och basilikasås. 1 krukabasilika (fryst går också bra). Plocka av basilikabladen och mixa med knappt 1 dl av crème fraichen. 1 krukabasilika (fryst går också bra)
Mixa crème fraiche och basilikablad. 1 kruka färsk basilika. 1 kruka färsk basilika. Nu ska ni få receptet på gårdagens goda middag, som jag även fick njuta av till lunch i dag och det var minst lika gott som lunchlåda