Basilikarisotto recept

Parmalindad lax och basilikarisotto

Parmalindad lax och basilikarisotto

Basilikarisotto 2 port. Förra veckan tog vi en sväng ner till Italien för en bit mat, ja i alla fall kändes det så när vi satt vid matbordet och njöt av vår middag
Halloumipanerad kycklingfilé med basilikarisotto och tomatsås

Halloumipanerad kycklingfilé med basilikarisotto och tomatsås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 4 st kycklingfilé(er) , á ca 120 g 100 gram halloumi , Fontana riven 2 st ägg 1 msk ströbröd 2 msk vetemjöl 1 odefinierad salt 1 odefinierad svartpeppar Risotto 2 dl matlagningsgrädde 1 dl basilika , finhackad 1 msk smör 1 dl parmesanost , riven 1 dl vitt vin 5 dl vatten 6 dl avorioris 1 st Schalottenlök(ar) , finhackad Tomatsås 1 st morot , skuren i tunna skivor 5 kvist(ar) basilika , finhackad 0,5 st gul lök(ar) , finhackad 1 st olivolja , Fontana original 1 klyfta(or) vitlök(ar) , finhackad 1 burk(ar) tomat(er) , hela Köp receptet

Halloumipanerad kycklingfilé med basilikarisotto och tomatsås

1. Rör samman vetemjöl, ströbröd, den rivna osten och ägg i en skål och krydda med salt och peppar. Panera kycklingfiléerna och stek dem till dess att de fått en gyllenbrun färg och flytta sedan över dem till ugnen i 10 minuter i 180 grader

Basilikarisotto med kallskuret

Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en tjockbottnad gryta. Fräs lök och vitlök utan att lökhacket tar färg

Basilikarisotto med zucchinirulle

Värm buljongen i en kastrull. Finhacka lök och vitlök. Smält smöret och fräs löken med riset och timjankvistarna på ganska hög värme