Nu kommer receptet på den nya fyllning jag gjorde i banan & chokladtårtan. Chokladkrämen passade väldigt bra ihop med denna moussen som också går att använda direkt när den är färdiggjord
Fyllning 1 - Bananmousse. Fyllning 1 - Bananmousse. Dags för långhelg och lite påskfirande. Här är recept på en riktigt god chokladtårta på temat påsk som jag gjorde förra året
Jag bakade chokladtårtbotten fyllda med jordgubbs- och bananmousse. jordgubbs- och bananmousse. Jag fick äran att baka födelsedagstårtor till två 4-åringar och tårtorna skulle vara anslutna med en regnbåge
Där kallas denna efterrätt för "Bananchoklad" men jag skulle hellre beskriva det som en enkel bananmousse och ett bra tips på vad man kan göra med överblivna bananer
Här kommer receptet på en av tårtfyllningarna jag använde i babytårtan. Nackdelen med den här moussen är att färgen blir lite tråkig, pga att bananen kommer i kontakt med luft
Fördela sedan bananmoussen i glas och låt stå i kylskåpet 1 timme. Börja med att vispa grädden. När du vispat klart mosar du bananerna och blandar in dem i grädden
1. Gör italiensk maräng genom att vispa äggvitor och 20 g socker till hårt skum. Rör i sockerlag som kokats av 1 dl vatten och 80 g socker, vispa tills allt är kallt