Blanda olja, honung och vatten och häll över den torra blandningen. 4 msk flytande honung (alt sirap). bananchips, torkade bär, 1 msk kanel, andra sorters frön och kärnor t ex pumpakärnor
Vill du så lägg till bär, nötter, kokosflakes eller kanske bananchips. ½ dl honung (eller lönnsirap). Värm honung och jordnötssmör på svag värme så det smälter ihop
Efter ugnen plussa på med t ex mullbär, bananchips, kokoschips, riven kokos, torkade äppeltärningar, havrefras, bovetepuffar, russin, hackade aprikoser, fikon, dadlar
Knappt ½ dl flytande honung. Uteslut den och ta 2 dl krossade bananchips i stället. 1 dl bananchips. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24-26 cm i diameter
Själv blandade jag ner mandel, bananchips, torkade tranbär, och lite kanel. Kokosnötsolja, färska dadlar, honung (eller lönnsirap för ett veganskt recept), havregryn, en banan, valfria kryddor, nötter och torkade frukter
Och när allt var rostat, lade jag till torkad frukt, bananchips och vallmofrön. Bind ihop allt med honung och uppvispad äggvita så behöver du inte tillsätta någon olja eller annat för att få det kripsigt
Jag rostade crunchen tillsammans med kakao, tillsatte också mandel, och pytsade slutligen i ekologiska bananchips och frystorkade blåbär när allt var färdigrostat
Garnera några bananchips eller bananskivor på toppen. Ugnsgrillad banan med honung och malen kanel i och det där lilla extra utöver med någon chokladbit i, det kan inte bli annat än gott
- Bananchips med salt. Eller honung. En morgon vid frukosten i pousadan serverade Veronika stekta skivade bananer i en sås på apelsin, honung och kanel