Har du inte naturell yoghurt hemma så kan du byta ut det mot filmjölk. Därför har jag idag tagit tillfället till att göra just två varianter av "det allra bästa nyttiga brödet" där det ena är ett äpple-och kanelbröd, och det andra ett banan-och mesquitebröd
Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt matfett och filmjölk. Mosa bananerna. 11 1/2 dl filmjölk. 13 bananer. 175 g smör eller margarin 3 ägg 2 dl socker 1 1/2 dl filmjölk 1/2 dl kakaopulver 1 tsk bakpulver 3 dl vetemjöl 3 bananer Till garnering 2 msk florsockerSmält matfettet och låt det svalna. Rör ned mjölblandningen och bananerna i smeten och grädda den i smord, bröad långpanna, ca 20 x 30 cm, i 175° 30 - 40 minuter
Tillsätt smält smör och filmjölk/gräddfil/mjölk. Rör banan, socker och ägg till en nästan jämn smet. 1-2 väl mogna bananer (antalet beror på storleken)
Min favorit är att äta bananbrödet med krämigt jordnötssmör på. 2 1/2 dl filmjölk eller gräddfil. 2 mosade bananer. 2 1/2 dl filmjölk eller gräddfil. 2 mosade bananer