Balsamvinäger recept

Balsamvinäger rostad potatis

Balsamvinäger rostad potatis

½ dl balsamvinäger. 2 msk oliv-eller rapsolja900g små potatis, delas i fjärdedelar1 msk finhackad gul lök6 vitlöksklyftor, hackade1 tsk torkad timjan1 tsk torkad rosmarin1/8 tsk riven muskotnöt½ dl balsamvinäger3/4 tsk salt1/4 tsk pepparGör så här
Balsamvinäger rostad potatis

Balsamvinäger rostad potatis

½ dl balsamvinäger. Ta en stor non-stick stekpanna, värm olja på medelhög värme. Tillsätt potatis, lök och vitlök, rör om
Balsamvinäger crème

Balsamvinäger crème

Något som både är gott och ser snyggt ut på en sallad eller efterrätt är balsamvinäger crème. Jag toppade min middag ikväll
Stekt sparris med balsamvinäger och parmesan

Stekt sparris med balsamvinäger och parmesan

2 msk Zeta Balsamvinäger Sigillo Rosso I. Skär bort den nedersta delen på sparrisstjälkarna. Stek på hög värme i lite olivolja ca 2 minuter, krydda med havssalt under tiden
Plommonchutney med balsamvinäger

Plommonchutney med balsamvinäger

1 dl balsamvinäger. Skär plommon i kvartar. Skär löken och äpplet i mindre bitar. Skär "slantar" av chilin och låt kärnorna vara kvar
Pasta med lax och tomater i balsamvinäger

Pasta med lax och tomater i balsamvinäger

Här har tomaterna fått värma sej tillsammans med sina vänner balsamvinäger, basilika och vitlök en stund, innan dom hamnat tillsammans med en bit grilla lax på pasta
Kycklinggryta med balsamvinäger och morot

Kycklinggryta med balsamvinäger och morot

Smaka av med balsamvinäger, salt och peppar. 1 msk balsamvinäger. 1 msk balsamvinäger. Idag blev en riktigt soft dag som startade med en som vanligt mysig frukost
Mustig viltgrytaGrytan kan lagas av vilket klövvilt man vill, älg, hjort, rådjur eller vildsvin och av kött som ska koka länge, framdel eller ytterlår.
 Fruktig smak får grytan av balsamvinäger och kryddighet frå pepparfrukt, stjärnanis och kanel. Med fördel kan grytan lagas dagen före servering.

Mustig viltgrytaGrytan kan lagas av vilket klövvilt man vill, älg, hjort, rådjur eller vildsvin och av kött som ska koka länge, framdel eller ytterlår. Fruktig smak får grytan av balsamvinäger och kryddighet frå pepparfrukt, stjärnanis och kanel. Med fördel kan grytan lagas dagen före servering.

Dra kastrullen åt sidan och häll i balsamvinäger, vatten och fond. 1balsamvinäger. 18 person(er) Ingredienser 1,5 kg benfritt kött av bog eller ytterlår 1,5 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 morot 75 g rotselleri 1 röd spansk pepparfrukt 2 msk smör 2 msk neutral olja 1 kanelstång 2 stjärnanis 1 lagerblad 1 dl strösocker 1 dl balsamvinäger 5 dl vatten 5 msk koncentrerad kalvfond 2 msk Maizena majsstärkelse Tillbehör 300 g broccolibuketter potatismos, med svamp  Mustig viltgryta 1
Stekt sparris med balsamvinäger och parmesan

Stekt sparris med balsamvinäger och parmesan

2 msk Zeta Balsamvinäger Sigillo Rosso I. Skär bort den nedersta delen på sparrisstjälkarna. Stek på hög värme i lite olivolja ca 2 minuter, krydda med havssalt under tiden
Kycklingfilé marinerad i balsamvinäger

Kycklingfilé marinerad i balsamvinäger

Strö över lökhacket och ringla sedan över marinaden, d v s olivolja, balsamvinäger och buljong. Ringla lite olivolja och balsamvinäger över och strö på lite flingsalt