Balsamsås recept

Italiensk kyckling med balsamsås

Italiensk kyckling med balsamsås

balsamsås. Jag har börjat denna söndag precis som jag sa i går - med vila. Efter en skön sovmorgon har jag fortsatt i lugnt tempo och många koppar te
Parmainlindad kyckling i balsamsås

Parmainlindad kyckling i balsamsås

Igår lagade vi en rätt jag inte ätit på säkert fem år. Första gången jag lagade den var nog runt 2004 till en nyår i Åre

Nyårskyckling - aka parmainlindad kycklingfilé med balsamsås

Ingredienser. 4 kycklingfiléer (ca 600 gr) 8 skivor parmaskinka (eller prosciutto som inte är lika fint , men fungerar ypperligt i matlagning) 0,5 kruka färsk basilka ca 50 gr färsk parmesanost 2,5 dl grädde, valfri fetthalt 1,5-2,5 msk balsamvinäger (beroende på hur vinägerstark du vill ha såsen) 1 rågad msk kycklingfond 1-2 vitlöksklyftor, pressade svartpeppar Saknas på bilden gör kycklingfonden och nej, man behöver inte köpa en fullt så stor bit parmesanost som jag gjorde, men är man tokig i parmesanost så är man
Kyckling med parmaskinka och balsamsås

Kyckling med parmaskinka och balsamsås

Sätt ugnen på 225°. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn den i smör i en stekpanna. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form
Fläskfilé med balsamsås

Fläskfilé med balsamsås

Skär köttet i fyra skivor och linda om bacon. Krydda med salt och peppar, och bryn i en stekpanna med smör