Till Julafton bakade jag en Frozen BallerinaCheesecake som jag hittade receptet på här. Mixa därefter ballerina fyllningen i matberedaren till en krämig smet, Vispa grädde i en skål till halv hård konsistens tillsätt nougat fyllningen och vispa tills grädden blir fast
2 pkt Ballerina Kladdkaka3 dl vispgrädde400 gr Philadelphiaost1,5 dl socker2 tsk vaniljsocker150 gr vit choklad5 passionsfrukter(jordgubbar)Kör kakorna i en mixer till fina smulor, tillsätt ev
Låt cheesecaken svalna i rumstemperatur 2 tim. 375 g Ballerina Choko kex. Värm ugnen till 175 grader. Kör kexen (hela) i en matberedare till fina smulor
Tror jag testat de flesta dubbla hårda kakor som Ballerina, Citron, Oreokakor, Strawberry cheesecake och samma gäller den smälta chokladen, vit, mjölkchoklad, mörk choklad, och strössel med allt från jordgubb till lakrits och naturella varianter
Botten består av den chokladiga delen av Ballerinakexen, blandad med smält smör. En krämig cheesecake som består av en chokladbotten, mild bananfyllning och toppas med ett gelétäcke som fått smak av tropisk juice
Jag gjorde mina cakepops på Ballerina Toffee och smultronkaka. Jag gjorde även miniminicups, vuxencakepops, dumlekakor och (tar ett djupt andetag) Chocolate chip cheesecake fudge mudcake (andas ut)… Det är nog det krångligaste namn på en kaka jag hört
Denna gången mixade jag Ballerina chokladkex med philadelphiaost och doppade dem i mörk choklad efter det att de satts på vita pinnar inköpta på Panduro Hobby
Oreo kakorna kan bytas ut mot annan chokladig kaka, tex Ballerina Kladdkaka. Täck formens undersida och kanter med aluminiumfolie, tätt så att inget vatten kan läcka igenom när cheesecaken senare ska gräddas i vattenbad