Många affärsbakta surdegsbröd fylls ofta ut med vetemjöl och dylikt (det är ju billigast och ger fluffighet), men nu när jag hade makten över min bakning kunde jag ju bara ha i sånt jag ville
Under de sista åren har det poppat upp mer och mer växtbaserade produkter i butikernas kyldiskar och det beror på att många svenskar dricker allt mer alternativ mjölk, alltså drycker gjorda på råvaror som mandel, havre och sojabönor
I en liten skål blandar du mandelmjöl och bakpulver och skedar försiktigt igenom ägguleblandningen. Rör försiktigt med en sked ned äggvitorna i mandel- och ägguleblandningen
Ni får starta bakningen av briochen dagen innan de förväntas att äta. Briochen är toppad med en kallvispad vit chokladmascarpone, färska körsbär och flagad mandel
Hoppas du blir ett år fyllt av mycket bakning, fikastunder och sötsaker. Kombon len chokladmousse, smulade mjuksega chokladkakor, filéead blodgrape och apelsin, saltrostad mandel, flingsalt och en god olja som pricken över i var magisk
eventuellt nötter, makadamia, mandel, pistage eller dylikt. Jag valde att dela på smeten och i ena smeten tillsätta vita chokladknappar från Odense, och mandelflarn