Kvarg är nyttigt (om ni köper en sort utan massa tillsatt socker), proteinrikt och perfekt till frukost, mellanmål, kvällsmål, i/till matlagning och bakning
250 g kvarg. 250 g kvarg. Ett egenkomponerat recept på ett bröd med mycket protein och bra fetter från nötter och frön men med ytterst lite kolhydrater
Ger saftiga och goda lussebullar varje bakning. Tillsätt nu socker, kvarg, saffran, salt och vetemjöl. 50 gram färsk jäst100 gram smör5 dl Åsens gammaldagsmjölk250 gram kvarg/kesella2 påsar saffran (1 gram totalt)2 dl socker½ tsk salt15-16 dl vetemjölRussin1 äggInstruktionerTa fram en stor bunke och häll ner torrjästen. 250 gram kvarg
litet mjöl till utbakning. Fram till för ett par år sedan bakade jag alltid lussekatterna med kesella/kvarg, eftersom man då använder mindre smör och bullarna blir litet mindre onyttiga