Idag var jag sugen på något "brödigt" till lunch och kom på mitt recept på havre & kesella frukostfrallor som jag ofta gjorde till frukost för ett par år sedan
Idag var det bakning som stod på schemat igen. 250 g kesella/kvarg (10 %). 250 g kesella/kvarg (10 %). Blev nästan 45 st saffransbullar fyllda med vanilj och en daim mudcake
Blanda ägg, kesella, crème fraiche, socker och vaniljsocker. 2 dl kesella. 4 ägg 2 dl kesella. Idag gjorde jag dom goda vaniljrutor som jag hört mycke gott om
1 dl kesella. 1 dl kesella. Detta var en kaka som passar mig i smaken. Fick den på ett kyrkkaffe för ett par veckor sen och då kändes den vansinnigt god och inte så söt
Tillsätt saffran, socker, salt och kesella. 30-40 bullar50g jäst150 g smör5 dl mjölk3 pkt saffran à 0,5g1 dl socker1 tsk salt250 g kesellaCa 12 dl mjöl1 ägg och 1 msk mjölk till penslingSmula jästen i en bunke
250 g kesella. (spara ca 1 dl till utbakningen). 250 g kesella. (spara ca 1 dl till utbakningen). Vansinnigt goda och saftiga bullar med saffran, mandelmassa och vit choklad
Rör ihop ägg, kesella, crème fraîche, strösocker och vaniljsocker. 1 dl kesella. 1 dl kesella. Vaniljrutor har jag lagt in tidigare på bloggen men de här är smaksatta med choklad, det blev jättegott