Första bakningen med lilltjejen resulterade i denna sockerkaka med hallon och kardemumma. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och kardemumma och vänd försiktigt ner det i smeten
Nötmjölerna karamelliseras lätt med lönnsirapen under bakningen så degsmulet får en knäckig smak. 1 tsk mald kardemumma eller mortlade kardemummakärnor. 1 tsk mald kardemumma eller mortlade kardemummakärnor
Päronbitarna har jag kokat i grädde för att de ska bli extra mjuka (om de inte redan är det), vilket jag tycker är en fördel i bakning (på grund utav att det bidrar till tidigare nämnda saftighet)
Kakor före avbakning. En riktigt kryddig kaka med massa smak av saffran och kardemumma, jag älskar indisk mat och riktigt känner hur indiskt det smakar
Som ni nog har märkt har jag tagit ett uppehåll från bloggen under sommaren, men nu är jag tillbaka med ny energi och med lite mer tid för bakning och matlagning
1 tsk kardemumma. 1 tsk kardemumma. Morotskaka. Den här morotskakan var riktigt, riktigt god. Den har en härligt kryddig kakbotten och en syrlig topping
Pröva isåfall varianten med kardemumma klicka här så kommer du direkt dit. Foto. Johannes Wätterbäck. Efter många års frosseri i äppelpajer så hittade vi äntligen ett grundrecept som vi modifierat och är 100% nöjda med