Baguetter med surdeg recept

Ljusa surdegs baguetter

Ljusa surdegs baguetter

Smula jästen och lös ut den medsurdegen och vattnet. Låt baguetterna svalna på galler utan handduk. Strö över saltet och arbeta i 5 minuter till täck bunken noga med plast folieoch låt jäsa i 2-4 timmar. sätt in båda plåtarna och spreja vatten med en blomspruta uppe och nere i ugnen stäng luckan snabbt och baka i 15 minuter sänk sedan värmen till 175 grader och baka ytterligare 4 minuter de ska ha fin färg och knaprig skorpa. sätt in en plåt och spreja med vatten baka i 15 minuter sänk värmen till 200 grader och baka ytterligare 4 minutergör de samma med den andra plåten. 1 dl rågsurdeg
Baguetter med surdeg och sesam

Baguetter med surdeg och sesam

Min baguetteplåt har plats för fyra baguetter och det är receptet avpassat efter. Nu äntligen har det blivit dags att prova min nya baguetteplåt och premiärbaguetten blev en medvetesurdeg och rostat sesamfröm
Baguette med surdeg

Baguette med surdeg

Avsluta med att knåda degen och sätta till mjöl tills den släpper från bakbordet. Blanda vatten, surdeg, jäst och socker i en degskål
Nyttiga baguetter med surdeg

Nyttiga baguetter med surdeg

Sätt in baguetterna. Spruta in vatten med en blomsputa i den varma ugnen. Tillsätt rågsurdeg, olivolja, honung, rågmjöl och 3 dl av vetemjölet. Dela degen i 3 delar och forma till baguetter. 1 dl rågsurdeg
Supergoda baguetter!

Supergoda baguetter!

Med planering är det ingen konst. Leilas surdegsbaguetterFördeg. Sega och lite surdegsliknande blir resultatet
Surdeg: Dinkelbaguetter

Surdeg: Dinkelbaguetter

Stjälp upp i bakbunke med lock. Baguetter som passar utmärkt som lunchmacka. Stjälp upp degen försiktigt på mjölat bakbord och skär med hjälp av degspede långa baugettformade rimpor
Hemmabakat surdeg!

Hemmabakat surdeg!

Så här lyckas ni få till några riktigt goda surdegsbaguetter. Innan du sätter in plåten i mitten av ugnen - spraya ugnen lite invändigt, både uppe och nere med lite vatten med hjälp av en blomspruta, det gör mycket för brödets skorpa

FRANSKA BAGUETTER MED POOLISH

Idag lär vi oss baka härliga Franska baguettermed poolish. KLASISK FRANSK BAGUETTER. Det finns många ord som kan beskriva en bra baguette men enligt mig så ska den ha en lätt syrlig smak med luftiga och lätta porer och en frasig och smakrik skorpa
Baguetter på Kronjäst rågsurdeg

Baguetter på Kronjäst rågsurdeg

Kronjäst har ju kommit med färsk surdeg på burk och torkad surdeg, ville självklart testa detta trots att jag har mina egna surdegar i kylen
Baguetter med vetesurdeg

Baguetter med vetesurdeg

I morrn så bakar jag ut baguetterna och tar med mig det för att bjuda min far o bror på till eftermiddags kaffe
Enkla baguetter

Enkla baguetter

Spraya dem med vatten (ta hjälp av en blomspruta) när du tar ut dem för att få en fin yta. Dessa baguetter är inte alls svåra att göra och man behöver inte använda sig utav surdeg och 12h jäsning. Enkla baguetterIngredienser12 ½ g jäst2 ½ dl fingervarmt vatten½ tsk salt1 msk olivolja6 ½ dl manitoba cream mjöl eller vetemjöl specialInstruktionerRör ut jästen tillsammans med det 37º vattnet i en bunke. Dela degen sedan i 3 delar och forma till baguetter.   Enkla baguetter from Matskafferiet 2-3 msk smör
Baguette på rågsurdeg

Baguette på rågsurdeg

När baguetterna fått ordentligt med färg tar du ut dem. När baguetterna jäst klart sätter du in dem i ugnen (om inte alla får plats kan några få vänta i kylskåpet) och lägger några isbitar på den nedre plåten
Baguetter med långkokt lammbog

Baguetter med långkokt lammbog

baguetter gärna bakade medsurdeg. Dela baguetterna och bre underdelarna med färskost. Slit då sönder köttet och blanda det med bbq-såsen
Baguetter med rågmjöl

Baguetter med rågmjöl

Förra gången fuskade jag med jäst men den här gången körde jag all in och gjorde min poolish på surdeg bara
Surdeg på vete

Surdeg på vete

Nu är surdegen färdig. Dag 1. Mixa 2 dl vatten och 2 ½. dl vetemjöl så att degen blir slät. Plasta in och låt stå i rumstemperatur i 2 dygn
Baguetter med fullkornsvetesurdeg

Baguetter med fullkornsvetesurdeg

Men jag blev kanonnöjd med mina baguetter, de blev knapriga på ytan och mjuka och fina inuti. Baguetterna går bra att frysa
Baguette igen

Baguette igen

Skjutsa in baguetterna i ugnen, som sagt har du ingen bakspade kan du antingen ta ut den varma plåten och lägga bakplåtspappret på, har du baksten men ingen spade kan du istället använda en svart plåt och skjutsa in brödet med