Smula jästen och lös ut den medsurdegen och vattnet. Låt baguetterna svalna på galler utan handduk. Strö över saltet och arbeta i 5 minuter till täck bunken noga med plast folieoch låt jäsa i 2-4 timmar. sätt in båda plåtarna och spreja vatten med en blomspruta uppe och nere i ugnen stäng luckan snabbt och baka i 15 minuter sänk sedan värmen till 175 grader och baka ytterligare 4 minuter de ska ha fin färg och knaprig skorpa. sätt in en plåt och spreja med vatten baka i 15 minuter sänk värmen till 200 grader och baka ytterligare 4 minutergör de samma med den andra plåten. 1 dl rågsurdeg
Min baguetteplåt har plats för fyra baguetter och det är receptet avpassat efter. Nu äntligen har det blivit dags att prova min nya baguetteplåt och premiärbaguetten blev en medvetesurdeg och rostat sesamfröm
Sätt in baguetterna. Spruta in vatten med en blomsputa i den varma ugnen. Tillsätt rågsurdeg, olivolja, honung, rågmjöl och 3 dl av vetemjölet. Dela degen i 3 delar och forma till baguetter. 1 dl rågsurdeg
Stjälp upp i bakbunke med lock. Baguetter som passar utmärkt som lunchmacka. Stjälp upp degen försiktigt på mjölat bakbord och skär med hjälp av degspede långa baugettformade rimpor
Så här lyckas ni få till några riktigt goda surdegsbaguetter. Innan du sätter in plåten i mitten av ugnen - spraya ugnen lite invändigt, både uppe och nere med lite vatten med hjälp av en blomspruta, det gör mycket för brödets skorpa
Idag lär vi oss baka härliga Franska baguettermed poolish. KLASISK FRANSK BAGUETTER. Det finns många ord som kan beskriva en bra baguette men enligt mig så ska den ha en lätt syrlig smak med luftiga och lätta porer och en frasig och smakrik skorpa
Spraya dem med vatten (ta hjälp av en blomspruta) när du tar ut dem för att få en fin yta. Dessa baguetter är inte alls svåra att göra och man behöver inte använda sig utav surdeg och 12h jäsning. Enkla baguetterIngredienser12 ½ g jäst2 ½ dl fingervarmt vatten½ tsk salt1 msk olivolja6 ½ dl manitoba cream mjöl eller vetemjöl specialInstruktionerRör ut jästen tillsammans med det 37º vattnet i en bunke. Dela degen sedan i 3 delar och forma till baguetter. Enkla baguetter from Matskafferiet 2-3 msk smör
När baguetterna fått ordentligt med färg tar du ut dem. När baguetterna jäst klart sätter du in dem i ugnen (om inte alla får plats kan några få vänta i kylskåpet) och lägger några isbitar på den nedre plåten
Skjutsa in baguetterna i ugnen, som sagt har du ingen bakspade kan du antingen ta ut den varma plåten och lägga bakplåtspappret på, har du baksten men ingen spade kan du istället använda en svart plåt och skjutsa in brödet med