Det här receptet snubblade jag över i den otroligt fina bloggen Bara en kaka till, baguetter som jäser övernatten (i rumstemperatur) bara att baka ut på morgonen och grädda
Det går nämligen att låta den jäsa i kylen övernatten och sedan baka ut den på morgonen. De här härligt frasiga baguetterna har visserligen lång jästid men kräver ingen större arbetsinsats
Leilas baguetter är nog de godaste baguetter som finns. Leilas surdegsbaguetterFördeg. 5 g jäst5 dl vetemjöl special3 dl kallt vattenBlanda ihop och sätt plastfilm över bunken. Låt den jäsa i 4 timmar eller om du hellre vill - in med den i kylen övernatten
Jag formade till baguetter genom att rulla bitarna från mitten och spetsa ändarna lite. med skarven neråt på mjölad bakduk, och drog upp tyget mellan baguetterna lite så att de skulle få
Strö lite mjöl över degen och täck bunken med plastfilm. Inspirerad av gårdagens "Hela Sverige bakar" smaksatte jag idag mina baguetter med skal och saft av en citron
Pensla bagetterna med vatten och strö över solrosfrön. Jag gjorde en variation på mina baguetter, tillsatte lite pumpakärnor och solrosfrön samt havregryn, enkelt och gott
Ta en bit av degen och dra ut den så mycket som det går, den ska nu vara elastisk och bilda en tunn hinna som man ska kunna se igenom, går inte detta så behöver den blandas mer
Strö lite mjöl över degen och täck bunken med plastfilm. Kalljästa vridna baguetter med lång jästid. Ingredienser till 2 baguetter. Jäs degen i minst 3 timmar eller i kylskåp övernatten. Ingredienser till 2 baguetter