Baguetter över natten recept

Baguetter som jäser över natten

Baguetter som jäser över natten

Det här receptet snubblade jag över i den otroligt fina bloggen Bara en kaka till, baguetter som jäser övernatten (i rumstemperatur) bara att baka ut på morgonen och grädda
Baguetter som jäser över natten

Baguetter som jäser över natten

Då man sällan orkar dra igång ett helt brödbak på morgonen är det perfekt med bröd som jäser övernatten och nästan bara behövs gräddas på morgon
Nattjästa baguetter

Nattjästa baguetter

Så sjukt goda och gjorda på ett kick, de ska ju i och för sig jäsa övernatten men för övrigt väldigt snabbgjorda
Goda baguetter med segt inkråm

Goda baguetter med segt inkråm

Pensla baguetterna med vatten och gör några snitt med en vass kniv diagonalt över varje baguette och ställ sedan in plåten i ugnen
Fransk baguette

Fransk baguette

baguetter eller. För bäst resultat rekommenderar jag att du låter degen jäsa några timmar i kylen, gärna övernatten
Lättbakade baguetter

Lättbakade baguetter

Det går nämligen att låta den jäsa i kylen övernatten och sedan baka ut den på morgonen. De här härligt frasiga baguetterna har visserligen lång jästid men kräver ingen större arbetsinsats
Supergoda baguetter!

Supergoda baguetter!

Leilas baguetter är nog de godaste baguetter som finns. Leilas surdegsbaguetterFördeg. 5 g jäst5 dl vetemjöl special3 dl kallt vattenBlanda ihop och sätt plastfilm över bunken. Låt den jäsa i 4 timmar eller om du hellre vill - in med den i kylen övernatten
Kalljästa baguetter!

Kalljästa baguetter!

Jag satte min deg på morgonen och bakade ut dem mot kvällen till men du kan även sätta degen att jäsa övernatten
Yoghurt baguetter

Yoghurt baguetter

Degen ska jäsa övernatten så det tar sin lilla tid men det är nästan inget jobb för övrigt. Du behöver
Franska Baguetter

Franska Baguetter

Jag formade till baguetter genom att rulla bitarna från mitten och spetsa ändarna lite.     med skarven neråt på mjölad bakduk, och drog upp tyget mellan baguetterna lite så att de skulle få 
Kalljästa baguetter

Kalljästa baguetter

Låt jäsa övernatten i rumstemperatur. Dela degen i 2 eller 4 bitar och forma till avlånga baguetter. Degen görs på kvällen och bakas ut på morgonen
Baguetter med citronsmak

Baguetter med citronsmak

Strö lite mjöl över degen och täck bunken med plastfilm. Inspirerad av gårdagens "Hela Sverige bakar" smaksatte jag idag mina baguetter med skal och saft av en citron
Baguetter med havregryn & solrosfrön

Baguetter med havregryn & solrosfrön

Pensla bagetterna med vatten och strö över solrosfrön. Jag gjorde en variation på mina baguetter, tillsatte lite pumpakärnor och solrosfrön samt havregryn, enkelt och gott

FRANSKA BAGUETTER MED POOLISH

Ta en bit av degen och dra ut den så mycket som det går, den ska nu vara elastisk och bilda en tunn hinna som man ska kunna se igenom, går inte detta så behöver den blandas mer
Baguetter

Baguetter

Degen ska kalljäsa i kylen övernatten, något som ger otroligt saftiga bröd med mycket smak och fina luftbubblor
Baguetter

Baguetter

Strö lite mjöl över degen och täck bunken med plastfilm. Kalljästa vridna baguetter med lång jästid. Ingredienser till 2 baguetter. Jäs degen i minst 3 timmar eller i kylskåp övernatten. Ingredienser till 2 baguetter