Grön ärtsoppa med pepparrot och bacon. 4 portioner1 medelstor scharlottenlök1 msk smör2 dl vitt torrt vin/matlagningsvin1 buljongtärning grönsak/kött500g gröna ärtor1,5 dl grädde1,5 dl vattenÖrtsalt2 dl creme fraiche0,75 dl pepparrotsvisp Örtsalt BaconStek baconet riktigt knaprigt så att du kan smula det i mindre bitar
Gör så här. Sätt ugnen på 100°. Skala rotsellerin och skär i 5 cm klyftor – en klyfta/portion. Klicka en smörklick samt en skvätt Bong Touch of Taste kalvfond på varje klyfta och baka i ugn, tills de är mjuka
1. Linda en baconskiva runt varje dadel. Placera dadlarna med skarven nedåt på smord ugnsfast form. 2. Baka i mitten av ugnen på 225 grader i 12-15 minuter, eller tills baconet är knaprigt
Ugn 225gr , kärna ur dadlarna, halvera bacon, linda in dadlar med bacon, lägg på bakpapper på plåt, sätt in 10-15 min, servera ljumna 200gr färska dadlar, 140gr bacon