Baconsmakande köttgryta till 4-6 portioner 1,5 kg grytbitar 1 paket bacon (ca 140 g) 4 små gula lökar 1 liter vatten (eventuellt mer, det ska täcka köttet) 1 palsternacka 1 flaska porter (öl) 1 lagerblad 2 burkar hela champinjoner 1/2 msk libbsticka (har du inte tillgång till libbsticka kan du antingen utesluta det helt eller välja någon annan örtkrydda) redning (1 dl mjölk + 1 msk mjöl blandas väl) potatis Skär eventuellt grytbitarna i mindre bitar
En autentisk baconsmak är mycket svårt att få till så de små knapriga kikärtorna smakar naturligtvis inte exakt som bacon utan mer som andra livsmedel med artificiell baconsmak
När jag har bacon i grytor tillsätter jag det sist för att krispigheten ska behållas, för sladdrig mjuk bacon blir ingen glad över (speciellt jag som inte ens tycker om baconsmaken)
550 gram mjukost med baconsmak. 550 gram mjukost med baconsmak. Låt er inte luras av namnet. Dessa goda bröd passar lika bra till lunch och middag också
Min bestod av hambugerdressing med baconsmak, ja det är en köpt och den är faktiskt riktigt god, ruccola, 2 skivor ost en med cheddarsmak och en med chilismak, svart hel kummin, picklad rödlök, new castle brown sauce, sriracha ketchup
Alldeles lagom leversmak och precis perfekt baconsmak som slog igenom där någonstans i bakgrunden. Helt abrupt och delikat bestämde jag mig för att göra en pastej enligt ett recept jag hittade i tidningen Gourmet
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda havregryn, potatismjöl och öl. Låt svälla minst 15 minuter. Skär osten i tjocka skivor som tärnas ungefär i bacontärningarnas storlek
Beroende på hur mycket baconsmak du vill ha så tar du antingen 1-2 paket. Pesto är himla gott och soltorkade tomater är gott så varför inte göra en röd pesto