BACONPAJ lchfBOTTNEN. Här kommer receptet på den smarriga pajen somfanns med i min Påsk-Buffé. Bacon, paprika, lök och krämig mozzarella är härligasmaker som samsas i den goda pajen
Pajdeg kvar från gårdagens kräftpaj - resultatet blev den här goda baconpajen. Använde mig av mina portionsformar (i teflon med lös botten, från Cervera) men du kan göra en stor paj om du hellre vill det
Blanda mjöl och smör till en smulig deg. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i formar med löstagbar kant, 12 cm i diameter
På fredag ska jag på knytkalas och har lovat göra en salt paj. Eftersom jag igen känner mig alldeles för TJOCK (helt enkelt, utan omskrivningar) ville jag göra en utan mjöl, inte ens med spelt
Ugn 225°. Kör degen i matbereden. Klä en pajform med degen. Nagga degen med en gaffel. Ställ in i kylskåpet, ca 30 min under tiden fyllningen förbereds