Ibland köper jag en kalkonfilé från Ingelsta Kalkon och gör nästan alltid denna rätt. Kalkon. Gör ett snitt i kalkonen och stoppa i äppelbitar och katrinplommonsälta och peppra runt om
Servera detta tillsammans med de underbart goda morötterna och löken från kalkongrytan. Kalkon i lergryta1 stor kalkonfilé 4 morötter2 gula lökar3 vitlöksklyftor2 pkt bacon2-4 msk hönsfond1 dl vattenMarinadRivet skal av 1 citron3 finrivna vitlöksklyftor1 tsk sambal oelekRapsolja, ca 1 dlChèvregrönsaker2 röda snackpaprikor1 liten rak(. ) zucchini200 g chèvre - skalad fr mögel200 g philadelfia2 äggulorsvartpeppar & persilado Marinera kalkonfilén minst 2 timmar, förvara i kylskåp. Linda in kalkonfilén i 2 paket bacon och lägg ovanpå grönsakerna. Låt sedan kalkonen bakas i lergrytan tills den nått en innertemperatur på 75-80 grader. 1 stor kalkonfilé 4 morötter
Många engelsmän äter den på juldagen till kalkon (som inte alls är en lika gammal tradition), tillsammans med rostad potatis, sås, brysselkål, kokta morötter, rostade palstenackor, yorkshirepudding, baconinlindade korvar, tranbärssås eller röd vinbärsgelé (bara något lite lätt, alltså
Rotfrukter i ugn med baconinlindadkalkonJag köpte följande ingredienser. Jag gick förbi mataffären och handlade rotfrukter och ett stort kalkonbröst inför middagen med min vän Jonas
Fördela ris på fyra tallrikar och lägg över skivad kalkonfilé. Gör ett snitt längs kalkonfilén och lägg in gorgonzola (spara 2 msk) och några blad persilja. 450 g kalkonfilé