Salladen med krispig bacon och knapriga rostade valnötter fungerade jättefint ihop med ädelostsåsen. Lägg nötterna åt sidan och stek upp baconet, skuret i små strimlor
Blanda ruccola, tomat, bacon och tortelllini. Skär baconet i små bitar och kaperstek. CA 4 PORTNÖDVÄNDIGHETER500 g färsk tortellini riccotta och spenat1 förp ruccola3 tomater2 pkt baconsaltpepparpeperoni och vitlöksoljaGÖR SÅ HÄRHacka ruccolan fint. 1 förp ruccola. 2 pkt baconsaltpepparpeperoni och vitlöksolja
Häll upp blandningen ovanpå ruccola. 1 vitlöksklyfta1 röd lök6 dl röda linser, kokta1,5 msk ljus balsamvinäger1 ask rucola1 st röd paprika2 tomaterpersiljasalt och peppar100 gram bacon, skuret i bitar4 skivor bröd med hela korn, fiberrikt. Skiva vitlök och rödlök och fräs detta i tillsammans med baconet i cirka 5 minuter
Servera med lite ruccola och olivolja. Goda solmogna tomater fylld med krämig ost och bacon. Rör samman ricotta, bacon , lök, vitlök, hackad persilja och riven parmesanost
Man kan nästan ha i vilka grönsaker som helst men jag kände för att göra salladen extra grön och nyttig så jag har haft i sockerbönor, ruccola, bladspenat och ärtskott
Ljuvligt gott tillsammans med massor av ruccola och en klick krämig balsamico. Tänkte paj med broccoli, körsbärstomater och ost men i kylen fanns även ett paket bacon så det blev en broccoli och baconpaj istället
Blomkålssoppa med parmesan, knaperstekt bacon, rostade pinjenötter och finklippt ruccola. Denna blomkålssoppa med parmesan, knaperstekt bacon och rostade pinjenötter är en sådan där härligt tjock soppa – precis som jag gillar det
Just denna fiskgratängen laborerades det lite med, det fanns nämligen ett paket bacon i kylen som bad om att få användas och i grönsakslådan låg det lite ruccola och såg ensam ut, så de båda åkte ner i formen
Servera med ruccola. Halvera baconen på längden, vik över och lägg i varannan ”ficka” i potatisen. Strö över solros- och pumpafrön, ringla över honung, salta och ugnsbaka i ytterligare 15 minuter tills baconen blivit krispig och osten blivit gyllene. 1 pkt bacon. 6 sötpotatisar, skalade 2 msk smör 2 msk olivolja 1 vitlöksklyfta, pressad 1 pkt bacon 100 g getost, smal rulle 3 kvistar rosmarin 0,5 dl solrosfrön 0,5 dl pumpafrön 2 tsk honung flingsalt
Servera med potatis, sparris o Ruccolasås. Lax i ugn med purjolök, bacon & fetaost. Ruccolasås. Strimla baconet och stek i en stekpanna, låt de färdiga baconet rinna av på ett hushållspapper