Köttet är fläskytterfilé med instuckna korvbitar, inlindade med bacon som därefter grillats. Denna modell är av märket Muurikka, men det finns säker andra på marknaden som också funkar fint
Börja med att steka bacon så muurikkan blir infettad. 1 paket (ca 150g) bacon. Ta fram steken kvällen innan och lägg i kylskåpet då är den lagom upptinad till morgonen och ska då skäras i tunna skivor
Tänk när vi får uteköket klart, dock inget som kommer hända i år, och vi kan stå ute tillsammans med fläktande vind och skära, blanda och tillaga på antingen grill eller muurikka
Att ha en egen muurikka att laga mat på över den öppna elden är lyxigt. ) För att hålla värmen tände vi en rejäl brasa, drack varm choklad, upptäckte omgivningarna och fräste bacon- och lingonpannkakor
Blodpudding,bacon,rårörda lingon. Storkok i min Muurikka. Blodpudding,bacon,rårörda lingon. En bild från helgen där jag steker gyroskött till 18 personer får avsluta min sista sommarvecka i kost- och motionsdagboken, en vecka utan i stort sett någon träning alls och så långt jag kan komma från min ambition att äta mer artegen kost,