1 Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. 2 Dela fetaosten i mindre bitar och blanda med bönor och örter. 800 g valfria bönor, 2 burkar t ex kidneybönor och storavitabönor
Särskilt om man är lite osäker på om man gillar bönor eller inte, för detta är ett av de bästa sätten att uppsatta dem – marinerade i olivolja, balsamvinäger, lök och kryddor
Skölj kidneybönorna och de vitabönorna. Vänd försiktigt upp bönorna med dressingen. Koka brytbönorna i lättsaltat vatten i 1-2 minuter, de ska vara mjuka men fortfarande med lite spänst. 200 g brytbönor (haricot vert). 200 g kidneybönor, kokta. 200 g storavitabönor, kokta
Låt paprikan rinna av och skär i lagom stora bitar. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Blanda grönsaker, bönor, sardeller, oliver, olja och vinäger
Hemma i fönstret står just nu borlottibönor, storavitabönor, svarta bönor och citronbönor. Bönor är med andra ord en perfekt råvara att äta som den är, ha i grytor eller soppor eller att göra röror på