Rosta solroskärnorna i torr stekpanna. Ringla över dressingen och toppa med solroskärnorna. Bönsallad med mangodressingBönsallad med mangodressing1 burk cannelinibönor0,5 rödlök0,5 honungsmelon2 avocadocitronfetaostDressing. Grillad halloumi med rostad paprikadressing och solroskärnor2 rostade paprikor1 msk rödvinsvinäger2 tsk dijonsenapen gnutta socker eller sötningsmedel4 msk olivoljasalt och peppar1 dl solroskärnor2 halloumiostar65 g babyspenatMixa de rostade paprikorna med vinäger, senap, olja och socker till en slät dressing
Om du vill ha extra mycket smak kan du rosta några nypor fänkålsfrön tillsammans med solroskärnorna. De anspråkslösa solrosfröna levererar näring, smak och krunsch i en enkel bönsallad
Bönsallad. ½ dl solroskärnor. Smörj en avlång limpform och bröa med solroskärnor. ½ dl solroskärnor. 1 dl solroskärnor, till att bröa formen. 1 dl solroskärnor, till att bröa formen
Bönsallad. ½ dl solroskärnor. 1 bröd1 dl dinkelflingor7 dl grahamsmjöl ½ dl hela linfrön½ dl solroskärnor2 tsk bikarbonat ½ tsk malen kryddpeppar½ tsk stött kummin½ msk salt ½ dl russin 1 dl gojibär7 dl (vegetabilisk) filmjölk3 msk brännvin (ta (mineral)vatten om du inte har brännvin)½ dl mörk sirap1 dl solroskärnor, till att bröa formenSmörj en avlång limpform och bröa med solroskärnor. 1 dl solroskärnor
Ljummen färskpotatis- och bönsallad. Dessutom hittar ni en rustik men ändå festlig potatissallad med krossade färskpotatisar, stora vita bönor, sparris, knapriga solroskärnor och krämig getost
Strö över solroskärnor som ger en nötliknande smak. 1 dl solroskärnor. Skölj bönorna i kallt vatten. Använd antingen bönor från burk eller torkade, blötlagda och kokta