1 dl vita stora bönor1 tsk salt1 liter vatten1 dl makaroner, gärna olikfärgade1 tärning kycklingbuljong1 liter vatten1 liten gul lök, hackad1 liten gul paprika, skuren i små bitar1 liten morot, skalad och skuren i tunna skivor1 liten tomat, skuren i små bitar2 msk olivolja2 msk vatten1 krm salt1 krm svartpeppar1 krm vitlökspulver / 1 st pressad vitlöksklyfta1 msk persiljaBlötlägg bönorna kvällen innan, så att de kan ligga i vatten i minst 12 timmar. 1 tärning kycklingbuljong
Under några år har vi brukat äta lite extrafrukost i form av t ex äggröra med kalkon eller en kall tallrik med bönsallad, kokt ägg, lite kallskuret eller ost innan promenaden, men nu har vi helt hoppat över den, utan problem
Slå i kycklingbuljongen i pannan och låt kycklingen steka klart under lock. Tomat- och olivfylld kyckling med bönsallad, 4 pers. 2 dl kycklingbuljong. Tomat- och olivfylld kyckling med bönsallad, 4 pers 600 g urbenade kycklinglår (6-8 st). 2 dl kycklingbuljong