Bönsallad. Ugnsstekt klyftpotatis med olivolja, salt och peppar. Söndagsmiddag på Maximiliandagen. Till efterrätt blir det kladdkaka som Hugo har bakat och varm choklad som Henry har gjort
Lucys recept och inspiration för familjen och andra matglada
Till biffarna serverade jag en tomat och bönsallad. Servera biffarna med den heta avokadon och gärna någon god och matig sallad, klyftpotatis är även riktigt gott till
Vi hade klyftpotatis med timjan, mozarellagratinerade sojaburgare och quorn (utan ost till vegan och sojasteaks till glutenintolerant), smördegscigarrer med fetaost, sallad, bönsallad med avokado och tomat, oliver, tzatsiki, vegansk tzatsiki på soygurt och en vinegrett
En tomat- och bönsallad är god till. Klyftpotatis är gott till. Vecka 29. Det klingar fint i mina öron. Vecka 29 betyder högsommar och sommarlatheten brukar ligga på topp
klyftpotatis. 1. Halvtina bönorna. Skala och skiva vitlöksklyftorna. 2. Hetta upp olivoljan i en traktörpanna, lägg i vitlöken och låt den fräsa några minuter på medelvärme
Servera genast med ljummen bönsallad, för extra matglada är klyftpotatis ett gott tillbehör. Ugn 225°. Salta och peppra benen och stek dem i ugnen, ca 25-30 minuter tills de blir färdiga och har fått fin färg