Vi åt auberginegratängen med vitlökssås, bönsallad och en bit bröd. Blanda ner riven vitlök och oregano, rör om och häll sedan på vinäger, krossade tomater och buljong
Under några år har vi brukat äta lite extrafrukost i form av t ex äggröra med kalkon eller en kall tallrik med bönsallad, kokt ägg, lite kallskuret eller ost innan promenaden, men nu har vi helt hoppat över den, utan problem
Att sprida ut måltiderna över dagen handlar mest om att stilla vår hunger och hejda våra impulser att göra dåliga val, som många av oss oftare gör när vi är hungriga än när vi är tillfreds efter en god bönsallad
Bryn köttet i en het stekpanna och lägg ner i buljongen, låt det koka under lock ca 35-40 min. 1. Koka upp vatten, fond, lagerblad och pressad citron i en gryta
Ta upp köttet och koka ihop buljongen tills 5 dl återstår. Sila och tillsätt buljongen, lite i taget och låt koka i cirka 10 minuter. 5 dl buljong , (från kött-koket)