Bönsallad borlottibönor recept

Bönsallad

Bönsallad

Hemma i fönstret står just nu borlottibönor, stora vita bönor, svarta bönor och citronbönor. Mat ska vara god, mättande och nyttig
Lammracks med rosmarinsky, tryffelpotatismos och grönvit bönsallad

Lammracks med rosmarinsky, tryffelpotatismos och grönvit bönsallad

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1,5 kg lammracks , ca 30 stycken Marianad 1 st citron(er) , ekologiska 0,5 dl rapsolja 1 krm svartpeppar , nymald 1 tsk salt 1 st gul lök(ar) 6 klyfta(or) vitlök 1 st persilja , kruka Potatismos 2 msk salt , till kokvattnet 1 svartpeppar , nymald 1 salt 200 gram smör 4 dl mjölk 1 msk tryffelhonung 200 gram mascarponeost , ca 2 dl 2 kg potatis(ar) , mjölig sort som mandelpotatis eller Fontane Rosmarinsky 1 salt 3 msk smör , mjukt 2 tsk vetemjöl 1 svartpeppar 1 msk socker 2 msk kalvfond 8 dl rött vin 1,5 msk rosmarin , torkad Sallad 0,5 tsk salt 2 dl borlottibönor , kokta 300 gram haricots verts , färska 1 st rödlök(ar) Servera till 1 msk smör , eventuellt Köp receptet
Avokado- och bönsallad

Avokado- och bönsallad

Zeta Borlottibönor eller. Häll av och skölj bönorna i en sil. Låt bönorna rinna av och blanda i en skål tillsammans med pressad citron och olivolja

Varm bönsallad från Toscana

Låt cannellini- och borlottibönorna rinna av och skölj dem väl. 400 g borlottibönor på burk. Halvera tomaterna och pressa ur så mycket kärnor som möjligt

Ljummen bönsallad

2 burkar vita- eller borlottibönor. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök mjuka i oljan utan att de får färg, cirka 3 minuter

Bönsallad

borlottibönor eller andra bönor. 1. Skölj bönorna i kallt vatten. 2. Blanda vinäger, olja, salt, peppar och vitlök

Korianderkotletter med bönsallad

1 burk borlottibönor (250 g). 1 Rör ihop yoghurt och lime, ställ kallt. 2 Skölj bönorna och blanda med majs, olivolja, vinäger,

Färgglada bönor och baconlindad lever

Värm vinägretten i en kastrull, häll ner bönorna och blanda väl tills bönsalladen är ljummen. Servera levern på en hög av bönsallad