Skala och grovhacka lök och vitlök. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Grovhacka basilikan. Mixa samman bönor, lök, vitlök, basilika och lite crème fraiche i en matberedare eller med stavmixer
Ingredienser Portioner. 4 Rödlök 1 rödlök 2 msk rödvinsvinäger 1/2 tsk socker Bönröra 20 g persilja 380 g kokta vita bönor 1/2 dl olivolja 2 msk srirachasås salt Portabello 4 portabellasvampar 2 vitlöksklyftor 2 msk olivolja 1/2 dl blandade hackade örter salt peppar 2 avokador 8 skivor surdegsbröd 1 krispsallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
I påskas hamnade den här helt underbara bönkrämen på bordet tillsammans med lammracks. Lite senare under dagen får ni receptet på Lammracksen, men själva bönkrämen förtjänar att testas till allt möjligt, så god som den är
Ett gott tilltugg till champagne eller mousserat vin. Böncrèmen kan. förberedas flera dagar i förväg. Även parmaskinkan kan man göra flera dagar innan och lägga i burk i kylen
Till detta behöver du. 2 minibaguetter eller 1/2 baguett380g sköljda vitabönor1/2 kruka basilika1 vitlöksklyftaolivoljasalt och pepparVrid upp ugnen till 200 graderSkiva baguetterna tunt och ringla över olivolja
Mifú går att ersätta in princip vilket protein som helst med men denna gång slängde jag ihop en extremt snabb version av en chili som serverades tillsammans med lime och bönkräm, receptet på bönkrämen hittar ni här
Skölj bönorna till bönkrämen i kallt vatten och låt rinna av. Lägg de nystekta spetten i värmda tortillabröd, toppa med lök och basilika och servera med bönkrämen och lite krispig sallad
4 Soppa 500 g morötter 1 bakpotatis 1 gul lök 2 msk riven, färsk ingefära 1 tsk hackad, röd chili 1 msk olivolja 1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 dl matlagningsgrädde salt och peppar 4 bröd (gärna bake off) Bönkräm 380 g kokta, vita bönor 1 vitlöksklyfta 2 msk olivolja 2 msk vatten Till servering 270 g tofu 1/2 påse salladslök (à 125 g) Lägg till i inköpslistan