Servera med något du gillar. Kanske inte en klassisk brasiliansk böngryta, men nära nog i alla fall. Nu ska jag ut och springa som en snöflinga sen ska jag avnjuta en stor skål med hallon och kesella och slappetislappa med Michael Connellys "Fågelskrämman"
Skär korven i slantar och lägg i dem i grytan, de skall bara bli genomvarma inte koka med en längre tid för då blir de, sega och tråkiga, lägg i hackad koriander
Efter en småfrusen dag utomhus är det alltid lika härligt att värma sig med en enkel gryta. Om man ska välja en falukorv som finns i hela landet tycker jag absolut att Scans är det bästa valet
Kryddig korv. Böngryta. - boken med råd och recept för ett långt och friskt liv baserade på vetenskaplig grund av livsstilsprofessorn Mai-Lis Hellénius
chorizokorvar. Garnera grytan med koriander och servera med tortilla-chips, jalapeño och gräddfil. 1chorizokorvar (300 g) 2 st gula lökar 2 st vitlöksklyftor 3 skiva bacon 3 msk olivolja 3 msk tomatpuré 1 tsk malen spiskummin 1 msk paprikapulver 1 msk chilipeppar ancho style 1 st hönsbuljongtärning 1 burk krossade tomater (400 g) 400 g vita bönor i tomatsås en burk 400 g kidneybönor en burk, sköljda och avrunna 3 msk färsk koriander hackad Till servering tortillachips inlagd jalapeño gräddfil Skiva korven. 1Fräs korvskivorna och baconstrimlorna guldbruna i en panna. Vänd ner det frästa i böngrytan och koka cirka 3 minuter