Bönbiffar recept

34 Spara
Ugnsstekta bönbiffar

Ugnsstekta bönbiffar

Forma bullar med vattensköljda händer och lägg på plåt med smort bakplåtspapper. Låt biffarna få ligga kvar en liten stund på plåten för att stabilisera sig en aning, innan de försiktigt flyttas över till uppläggningsfat eller tallrikar med stekspade
2 Spara
Helvegetariska bönbiffar

Helvegetariska bönbiffar

Jag brukar ha ägg i mina bönbiffar men denna gång ville jag laga bönbiffar utan ägg. 7 dl kokta svarta bönor 2 vitlöksklyftor1 liten lök5 msk vetemjöl4 msk rapsolja2 krm vitpeppar2 krm paprikapulver1 tsk saltrapsolja till stekningLägg 2 dl av de svarta bönorna åt sidan. 2 vitlöksklyftor. 1 liten lök
0 Spara
Bönbiffar

Bönbiffar

Stek biffarna i lite olivolja tills de fått en fin yta. ​Jag försöker äta vegetariskt så ofta jag kan, och idag var en sådan dag då jag kände att bönbiffar skulle sitta fint
35 Spara
Linsbiffar

Linsbiffar

Mixa med en stavmixer till en jämn massa, blanda sedan i de linserna du sparat vid sidan av. Linsbiffarna är ett gott alternativ till bönbiffar och falafel, och de är relativt snabba att tillaga eftersom linserna går att koka på cirka 20 minuter. 3 dl okokta gröna linser (ca 7 dl kokta linser)1 röd lök2 vitlöksklyftordrygt 0,5 dl vetemjöl2 ägg1 tsk spiskummin1 tsk mald koriander1 tsk cayennepeppar1 tsk saltRapsolja till stekningBörja med att koka linserna mjuka. Det tar ca 20 minuter, eller ca 10 minuter om du blötlägger linserna en timme innan kokningen. Lägg alla ingredienserna, förutom 1 dl linser som du sparar vid sidan av,  i en bunke. 3 dl okokta gröna linser. ca 7 dl kokta linser
2 Spara
Bönbiffar

Bönbiffar

Jag är inte överdrivet förtjust i bönbiffar och ofta smular de när man ska steka dem. Elin skriver. Jag är inte överdrivet förtjust i bönbiffar och ofta smular de när man ska steka dem
42 Spara
Krämig potatisgratäng

Krämig potatisgratäng

bönbiffar eller grillade grönsaker (eller kött för den som äter det). Denna supergoda och krämiga potatisgratäng åt vi till de smaskiga quornfiléerna som ni fick recept på i gårdagens inlägg
1 Spara
Adukibiffar

Adukibiffar

bönbiffar,. Adukibiffar. Adukibiffar. 6-8 port. 5 dl adukibönor, okokta50g färsk bladpersilja, strimlad½ dl vetemjöl2 tsk salt0,75 dl rapsolja3 tsk torkad oregano1 tsk spiskummin1 krm chilipulverkallt vattenBlötlägg bönorna över natten
0 Spara
Kikärtspasta med tomatsås (mjölkfri)

Kikärtspasta med tomatsås (mjölkfri)

Jag blir så glad när det kommer nya, roliga produkter som man kan prova i sin matlagning. Nu är det här i och för sig ingen ny produkt för den lanserades redan förra året, men för mig är det nytt eftersom jag inte hunnit prova det tidigare
0 Spara
Kikärtskotletter med krämig sås

Kikärtskotletter med krämig sås

Såsen passar också bra att servera till bönbiffar (se recept här). De här mycket goda kikärtskotletterna, med smak av bland annat soltorkade tomater och örter, passar jättebra tillsammans med den krämiga såsen och lite ugnsstekta potatisklyftor
5 Spara
Bönbiffar i pitabröd

Bönbiffar i pitabröd

4 pitabröd 1 burk kokta kidney bönor, 400 g 2 krm riven muskotnöt 1 krm svartpeppar 1 ägg 1/2 tsk salt 1 dl finhackad purjolök 1 tsk strösocker 125 g cottage cheese, KESO® chili 1 dl ströbröd 1/2 dl finhackad persilja smör 2 tsk fransk senap Mixa bönorna med ägget
4 Spara
Pankopanerade bönbiffar

Pankopanerade bönbiffar

Panko är guds gåva till panering. allt blir liksom luftigt och krispigt, det är alltså magiskt. Nuförti'n finns det att köpa i princip överallt, så du har ingen ursäkt att inte använda det
2 Spara
Bönbiffar från Reggio Emilia

Bönbiffar från Reggio Emilia

Servera gärna bönbiffarna med tomatsås, gröna bönor eller sallad. Lägg bönorna i blöt under natten. Häll av bönorna i ett durkslag och skölj dem med kallt vatten
1 Spara
Bönbiffar

Bönbiffar

Som ni vet vi det här laget är jag alltid pigg på att prova olika recept på biffar och det som är så oerhört viktigt är att de ska hålla ihop bra
Sökförslag och sidor