Bönbiffar svarta bönor recept

Bönbiffar med linssallad

Bönbiffar med linssallad

Skölj de svartabönorna och mosa dom försiktigt med en sked. Skölj kidneybönor och kikärtor, kör dom sedan i matberedare eller med mixerstav
Bönbiffar med sötpotatismos

Bönbiffar med sötpotatismos

Häll av bönorna i ett durkslag. Bönbiffar. Kör bönor, lök, vitlök och ägg i en matberedare. 1 pkt svartabönor. Servera biffarna med sötpotatismos, limeyoghurt och en grönsallad 1 pkt svartabönor
Bönbiffar med krämig avokadosallad

Bönbiffar med krämig avokadosallad

Svarta är bönorna som används här och tillsammans med havregryn och nötter i mixern blir det en fast smet, att biffarna sedan rullas i mjöl hjälper också till med sammanhållningen
Bönbiffar med couscous och vitlöksyoghurt

Bönbiffar med couscous och vitlöksyoghurt

Skölj av bönorna och lägg även ner dem i bunken. 1 gul lök, 1 klyfta vitlök, 1 msk tomatpuré, ½ tsk sambal oelek (öka till 1 tsk om du vill ha det starkt), ca 400 gram svartabönor, 2 rivna morötter, 1 dl majskorn, 2 msk potatismjöl, 2 msk ströbröd, 2 ägg, 2 tsk rapsolja till stekning,. Bönbiffarna är 2 smartpoints styck enligt receptet ovan. Denna måltid har totalt 8 smartpoints (2 bönbiffar per portion). ca 400 gram svartabönor
Helvegetariska bönbiffar

Helvegetariska bönbiffar

Denna gång använde jag egenkokta bönor men bönor i tetra fungerar precis lika bra. Jag brukar ha ägg i mina bönbiffar men denna gång ville jag laga bönbiffar utan ägg
Veganska bönbiffar

Veganska bönbiffar

2 msk Chiafrön 6 msk Vatten 3 dl Kikärtor (blötlagda, kokta och skalade) 3 dl Svartabönor (blötlagda och kokta 0,5 st Gul lök 1 st stor eller 2 små Morot 3 st Vitlöksklyftor (riven) ca 2 cm Färskriven ingefära 1,5-2 tsk Oraffinerat havssalt 1 tsk Spiskummin 1 tsk Chiliflingor 2 msk Stärkelse (tapiokamjöl, potatismjöl, cassavamjöl)
Vegetariska wraps med bönbiffar med hasselnötter och kall mango chutneysås

Vegetariska wraps med bönbiffar med hasselnötter och kall mango chutneysås

Skölj svartabönor och kikärtor. Mixa bönor och kikärtor. Till gårdagens vegetariska wraps gjorde jag bönbiffar med hasselnötter, som jag gjorde små och avlånga för att få bättre passform till wrapsen, och så hade jag en kall sås gjord på mango chutney och creme fraiche till,
Den ulitmata bönbiffen

Den ulitmata bönbiffen

Ni får förlåta mitt skryt men bra bönbiffar är minsann inte det lättaste att få till. Häll av bönorna i durkslag, skölj dem under rinnande vatten och låt dem rinna av
Heta majs-och bönbiffar

Heta majs-och bönbiffar

Skölj bönorna och majsen. Mixa ihop alla ingredienser bönor, majs, koriander, ägg, fiberhusk och kryddor
Svamp och bönbiffar med sås

Svamp och bönbiffar med sås

3 dl svartabönor, kokta. 2 dl torkade svartabönor som du blötlägger och kokar själv i förväg. 100 g champinjoner, finhackad