Rör samman yoghurt, citron och senap till en dressing och sväng runt salladen med denna. dijonsenap. Mixa samman alla ingredienser till bönbiffarna, smaka av med salt och peppar och låt stå i ca 10 minuter
Svamp- och bönbiffar med pepprad pasta och persiljeyoghurt. Jag tog på mig ansvaret, stekte svamp och lök i rökarom och mixade ihop med lite kidneybönor, citron och senap
Till såsen hade vi bönbiffar nästan som Lindström, klyftpotatis och sallad. Blanda i senapen. CHAMPINJONSÅS250 g skivade champinjoner1/4 mycket finhackad stjälk selleri1 finhackad vitlöksklyfta1 msk senap1 dl vatten½ msk potatismjöl2½ dl OSÖTAD sojamjölksvartpeppar1 tsk sojaStek champinjonerna så att vätskan försvinner. 1 msk senap
MåndagFrukost - omelett med rödlök och körsbärstomaterLunch - pasta med kidneybönssås och riven morotMiddag - ugnsrostade rotsaker, buljongkokta kidneybönor, smörstekt seitan, tzatzikiTisdagFrukost - havregrynsgröt, jordgubbssylt, mjölk, knäckebröd med smör eller avocadoLunch - pyttipanna av måndagens middagMiddag - ärtsoppa med senap, tjockpannkaka med kanel och äppleOnsdagFrukost - ägg och smörgåsLunch - ärtsoppa med senap, tjockpannkaka med kanel och äppleMiddag - potatismos (ja, det fanns ekologisk "gammalpotatis" kvar i affären) med bönbiffar (kidneybönor, ägg, riven morot) och kokt broccoliTorsdagFrukost - naturell yoghurt, müsli, russin och skivad bananLunch - potatismos, bönbiffar, broccoliMiddag - fullkornspasta med sås av röda linser, ärtor och majs tillFredagFrukost - havregrynsgröt med mjölk och hemkokt lingonsylt, bröd och smör eller avocadoLunch - fullkornspasta med sås av röda linser, ärtor och majs tillMiddag - hembakt pizza (med hushållsost som inte var ekologisk men som kostade 30 kr/kg, jag köpte 2,2 kg, rev det och frös in så det räcker till massor av fredagspizzor)LördagFrukost - pannkakor med kanel och fruktsalladLunch - gårdagens pizzaMiddag - riswok av råris, tomat, sojagrytbitar, lök och vilka andra grönsaker som finns kvar, jordgubbspaj till efterrättDet här är en ungefärlig meny och utifrån de råvaror jag handlat till de här maträtterna kan jag såklart göra annan mat om jag känner för det eller om något annat passar familjen bättre
Våra stora köksskåp räcker nästan inte till för alla bönor, linser, ris, gryn, burkar, lager med sojamjölk och sojagrädde, mjöl, pasta, senapsflaskor, kinesiska torkade matvaror m