Sila av bönorna i ett durkslag och spola dem i kallt vatten. Asiatiska bönbiffar. Lägg bönor, sojabönor, vitlöksklyfta (skalad), ingefära, chilipeppar, myntablad och bakpulver i en matberedare
Låt bönorna rinna av i en sil och skölj med kallt vatten. Mixa potatis och bönor i en matberedare. 1 burk stora vita bönor (eller välj en sort du gillar). 1 burk stora vita bönor (eller välj en sort du gillar)
rödabönor. Spola hastigt av bönorna med kallt vatten och låt dem rinna av. Servera bönbiffarna nygrillade med sambal aioli, potatis eller ris och en grön sallad
Skölj svarta bönor och kikärtor. Till gårdagens vegetariska wraps gjorde jag bönbiffar med hasselnötter, som jag gjorde små och avlånga för att få bättre passform till wrapsen, och så hade jag en kall sås gjord på mango chutney och creme fraiche till,
Jag kanske rent av gör mina egna bönbiffar eller mina favoritburgare, linsburgare, istället och smaksätter dem med samma kryddor som i detta recept, för det var verkligen inget fel på smaken (recept på bönbiffar och linsburgare hittar du här och här)
Sötpotatis Bönbiffar. Mixa bönorna med en stavmixer. 3 dl vita bönor (1 burk), sköljda. 3 dl vita bönor. Recept på vegetariska biffar kan man inte ha för många av
Måndag - vegetariskt - bönbiffar. Bönbiffar. Melonsalsan blev väldigt god till bönbiffarna. Bönbiffar 3 port. 1 burk (3 dl) stora vita bönor. Bönbiffar 3 port. 1 burk (3 dl) stora vita bönor
Dessutom finns det ekologiska råvaror som inte kostar så mycket, bönor, linser, mjöl, ris, mjölk. MåndagFrukost - omelett med rödlök och körsbärstomaterLunch - pasta med kidneybönssås och riven morotMiddag - ugnsrostade rotsaker, buljongkokta kidneybönor, smörstekt seitan, tzatzikiTisdagFrukost - havregrynsgröt, jordgubbssylt, mjölk, knäckebröd med smör eller avocadoLunch - pyttipanna av måndagens middagMiddag - ärtsoppa med senap, tjockpannkaka med kanel och äppleOnsdagFrukost - ägg och smörgåsLunch - ärtsoppa med senap, tjockpannkaka med kanel och äppleMiddag - potatismos (ja, det fanns ekologisk "gammalpotatis" kvar i affären) med bönbiffar (kidneybönor, ägg, riven morot) och kokt broccoliTorsdagFrukost - naturell yoghurt, müsli, russin och skivad bananLunch - potatismos, bönbiffar, broccoliMiddag - fullkornspasta med sås av röda linser, ärtor och majs tillFredagFrukost - havregrynsgröt med mjölk och hemkokt lingonsylt, bröd och smör eller avocadoLunch - fullkornspasta med sås av röda linser, ärtor och majs tillMiddag - hembakt pizza (med hushållsost som inte var ekologisk men som kostade 30 kr/kg, jag köpte 2,2 kg, rev det och frös in så det räcker till massor av fredagspizzor)LördagFrukost - pannkakor med kanel och fruktsalladLunch - gårdagens pizzaMiddag - riswok av råris, tomat, sojagrytbitar, lök och vilka andra grönsaker som finns kvar, jordgubbspaj till efterrättDet här är en ungefärlig meny och utifrån de råvaror jag handlat till de här maträtterna kan jag såklart göra annan mat om jag känner för det eller om något annat passar familjen bättre