Av den anledningen har vi börjat experimentera mer med baljväxter. Efter att ha kikat runt på några olika recept för inspiration skapade jag detta receptet på veganska bönbiffar
Skala och strimla morötterna. Asiatiska bönbiffar. Blanda nudlarna med grönsaker och örter på ett fat. Blanda i en skål med rapsolja, sesamolja, soja och honung
2 msk Chiafrön 6 msk Vatten 3 dl Kikärtor (blötlagda, kokta och skalade) 3 dl Svarta bönor (blötlagda och kokta 0,5 st Gul lök 1 st stor eller 2 små Morot 3 st Vitlöksklyftor (riven) ca 2 cm Färskriven ingefära 1,5-2 tsk Oraffinerat havssalt 1 tsk Spiskummin 1 tsk Chiliflingor 2 msk Stärkelse (tapiokamjöl, potatismjöl, cassavamjöl)
Det var ett tag sedan jag gjorde bönbiffar nu så i helgen fick det bli en omgång. Blanda ner rivna morötter och krydda med salt, peppar, sambal och persilja
Bönbiffar. Nu när vi närmar oss slutet av januari och matbudgeten kanske börjar sina kan man också motivera sig med den aspekten att det faktiskt är billig mat