Kör kikärtor, bönor och lök i matberedare till en grynig massa. Efter att ha kikat runt på några olika recept för inspiration skapade jag detta receptet på veganska bönbiffar
Skölj kidneybönor och kikärtor, kör dom sedan i matberedare eller med mixerstav. Bönbiffar. Bönbiffar. Bönbiffar med linssallad (ca 5 portioner). 240 g kikärtor. 240 g kikärtor
2 msk Chiafrön 6 msk Vatten 3 dl Kikärtor (blötlagda, kokta och skalade) 3 dl Svarta bönor (blötlagda och kokta 0,5 st Gul lök 1 st stor eller 2 små Morot 3 st Vitlöksklyftor (riven) ca 2 cm Färskriven ingefära 1,5-2 tsk Oraffinerat havssalt 1 tsk Spiskummin 1 tsk Chiliflingor 2 msk Stärkelse (tapiokamjöl, potatismjöl, cassavamjöl)
Skölj svarta bönor och kikärtor. Till gårdagens vegetariska wraps gjorde jag bönbiffar med hasselnötter, som jag gjorde små och avlånga för att få bättre passform till wrapsen, och så hade jag en kall sås gjord på mango chutney och creme fraiche till,
Här har jag lagt kikärtor,kidneybönor och borlottibönor i blöt. kikärtor,. Kikärtor - 60 minuter och alla under lock. Bönbiffar 4 st stora eller 8 små. hälsosamt Bönbiffar 4 st stora eller 8 små
Jag använde rester av kokt potatis som bindemedel i dessa bönbiffar. Mixa löken med kikärtor, potatis, rapsolja salt, peppar och paprikapulver i en bunke med en stavmixer
Såsen passar också bra att servera till bönbiffar (se recept här). Om du använder konserverade kikärtor så ska de hällas av och sköljas under rinnande kallt vatten innan de används
Jag brukar mixa lite slarvigt så att det fortfarande finns lite hela kikärtor i smeten, det är gott. 1 burk kikärtor (400 g). Mixa samman alla ingredienser till bönbiffarna, smaka av med salt och peppar och låt stå i ungefär 10 minuter. 1 burk kikärtor