Böckling, smaka på ordet, böck-ling. Vad böckling egentligen heter är det ingen som säkert vet och man är därför fast i denna underliga benämning av fisken
Böckling, smaka på ordet, böck-ling. Vad böckling egentligen heter är det ingen som säkert vet och man är därför fast i denna underliga benämning av fisken
Lägg på böcklingarna, strö över gräslök och låt omeletten grädda färdigt. DAGENS RECEPT 15-02-19OMELETT MED BÖCKLINGLätt, snabblagad och god är denna omelett med böckling och mycket gräslök. 2 portioner4 ägg2 msk vatten2 msk grädde2 krm salt1 krm vitpeppar2 - 3 böcklingar2 msk klippt gräslök2 msk smör eller margarinBörja med att rensa böcklingarna och ta ut dem i filéer, om du inte köper färdigfiléade. Du kan byta ut böcklingen i receptet mot t ex1 liten burk mussloreller200 g rensade färska räkoreller4 msk hackat blandat kryddgrönteller1 liten burk sparriseller1 finstrimlad röd eller grön paprika. 2 - 3 böcklingar
Hade böckling i frysen sen julbordet så passade på att göra denna varianten nu. Hade böckling i frysen sen julbordet så passade på att göra denna varianten nu
8 knäckebröd (Små runda eller brutna portionsbitar av en större rundel) 100 g lagrad ost (ex västerbottensost) 0,5-1 tsk hel kummin 8 ägg salt 1 dl crème fraîche rapsolja, till stekning 250 g rökt fisk (ex böckling eller makrill) 1 knipplök (eller gräslök) flingsalt
Rensa böcklingen fri från skinn och ben och bryt fiskköttet i mindre bitar. Bred smör på brödskivorna, fördela böcklingröra på brödskivorna och toppa med rikligt med nyriven pepparrot och eventuellt lite extra finhackad rödlök och gräslök
2 böcklingar 1 syrligt äpple 1/2 rödlök 2 skedar majonäs 2 skedar creme fraiche salt o peppar saft från en halv citron Plocka skinnet och synliga ben från böcklingen. 2 böcklingar
Rensa böcklingen. Lägg böcklingen i en ugnsfast form. Bred kaviarn över böcklingen, tillsätt den strimlade purjolöken och häll till sist över vispgrädden