Bål cider recept

Bål

Bål

Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 13 port 14 port 15 port 16 port 17 port 18 port 19 port 20 port 21 port 22 port 23 port 24 port 25 port 26 port 27 port 28 port 29 port 30 port Klassisk Bål 60 cl cider (alkoholfri - päron, fläder eller äpple) 1 l Sprite , 7-up eller fruktsoda 30 cl Vodka Blåbär och hallon (frysta) Myntablad (färska) Tropisk Bål 6 st Apelsiner 1 1/2 l Fruktsoda , 7-up eller Sprite 3 dl konc saft med tropisk smak 20 cl vodka (kan uteslutas) 300 g jordgubbar (frysta) Hallonbål 1 1/2 l Sprite , fruktsoda eller 7-up 3 dl konc hallonsaft 20 cl Vodka 200 g Hallon (Frysta). Ingredienser, 20 port Kalorier 7 1/2 dl Vodka Sök 1/2 l Jordgubbar Sök 7 st Citroner Sök 2 l Flädercider Sök 5 dl Mineralvatten Sök Is Sök
Dödskallebål

Dödskallebål

Blanda cider och drickfärdig svartvinbärsjuice i en stor skål. Bålen blir helt svart. Tilsätt vodka efter behag med eller utan smak, tex absolut kurant eller absolut citron om du vill göra bålen med alkohol

Lucka 21 – Julkalendern 2016

Lättast är att göra bål av något slag, så alla kan servera sig själva, eller så det åtminstone blir lättare att blanda drinken
Sangria – fredagsdrinken

Sangria – fredagsdrinken

Med en bra kryddad vinbas med sötma och syra är det enkelt att samla ihop slattarna och smaka sig fram till en bra bål

Mousserande bål med fläderblom

Blanda cider med fläderblomssaft. 1 äppelcider. Fyll på med mineralvatten så att det blir den smak och sötma som passar
Sangriabål

Sangriabål

Blanda juice och cider eller läsk i en skål eller tillbringare. Lägg skivorna i bålen och låt den gärna stå och dra i kylen ca 1 timme. Ca 6 dl äppelcider

Sommarbål

Låt vodkan ligga och dra tillsammans med frukterna en stund innan du häller över cidern och läsken. Häll över vodkan efter styrka och smak på bålen

Citronvirvel

Garnera med skivorna och servera gärna bålen med isbitar vid sidan om. Häll på mousserande vin och cider

Fräsch och uppskattad Bål till fest!

En halvtimme innan den skall serveras häller du i dom frusna bären (så som jordgubbar, hallon och blåbär), och dom fungerar inte bara som fina dekorationer och smaksättare, utan håller bålen kall, god och inbjudande

Sommar bål

Tillsätt halverade jordgubbar , cider och soda. Lägg i några is bitar när bålen serveras. 1 flaska cider 75 cl

Bål med svarta vinbär

Tillsätt cider, citron och vinbär före serveringen. Vill du ha den mindre söt, ersätt en del av cidern med torrt mousserande vin

Vipans bål

Blanda dryckerna i en bålskål med iskuber och citronskivor. 130 cl cider. Dekorera med fruktspett, t ex carambol, kiwi, jordgubbar, cumquat

Mousserande fläderblomsbål

Blanda cider med fläderblomssaft efter hur många personer ni blir. Fyll på med mineralvatten så att det blir den smak och sötma som passar bäst

Gyllene sommarbål

Blanda vin, cider och calvados. 12 dl päroncider. Skär citronerna i skivor. Lägg i citronskivorna och iskuberna

Alkoholfri sangria

Blanda juice och cider eller läsk i en skål eller tillbringare. Lägg skivorna i bålen och låt den gärna stå och dra i kylen ca 1 timme. 6 dl äppelcider, sockerdricka eller fruktsoda

Citronvirvel

Garnera med skivorna och servera gärna bålen med isbitar vid sidan om. Häll på mousserande vin och cider

Flower Power

1 liter Herrljunga cider med smak av hibiskus. 500 ml Astrakan fläderblom äppelcider. Häll allt i en skål tillsammans med isen och hallonen