Bål äppelcider recept

Sangria – fredagsdrinken

Sangria – fredagsdrinken

Med en bra kryddad vinbas med sötma och syra är det enkelt att samla ihop slattarna och smaka sig fram till en bra bål
Gul bål

Gul bål

6½ cl äppelcider. Blanda samman alla ingredienser precis före servering. 2 cl apelsinjuice. 10 cl ginger ale

Mousserande bål med fläderblom

1 äppelcider. Blanda cider med fläderblomssaft. Fyll på med mineralvatten så att det blir den smak och sötma som passar
Sangriabål

Sangriabål

Lägg skivorna i bålen och låt den gärna stå och dra i kylen ca 1 timme. Ca 6 dl äppelcider. Blanda juice och cider eller läsk i en skål eller tillbringare

Bål Normandie

1 liter äppelcider (alkoholfri). Blanda i en skål med is. 35 cl Calvados. Skärvor citron och myntablad. Äppelskiva

Sollas bål

4 1/2 l äppelcider. Blanda ihop alla drycker. Som isbitar kan man ha olika sorters frysta bär. Förslag. Urkärnade moreller (körsbär), björnbär, hallon, vindruvor

Mousserande fläderblomsbål

Blanda cider med fläderblomssaft efter hur många personer ni blir. Fyll på med mineralvatten så att det blir den smak och sötma som passar bäst

Alkoholfri sangria

Lägg skivorna i bålen och låt den gärna stå och dra i kylen ca 1 timme. 6 dl äppelcider, sockerdricka eller fruktsoda

Flower Power

500 ml Astrakan fläderblom äppelcider. Häll allt i en skål tillsammans med isen och hallonen. Dekorera med violer eller andra ätbara blommor och myntablad

Studentbål

Skiva 1,5 citron och äpplet och lägg ner det i en bålskål. 5 l äppelcider. Skala citron och äpple. Strö över socker och pressa den halva citronen som är kvar

Het kryddcider

Blanda alla torra ingredienser i en värmetålig bål eller kanna. 1 liter äppelcider. Hetta upp cidern och häll den sjudande över kryddorna