Bärtarteletter recept

Bärtarteletter från Mandelmanns gård

Bärtarteletter från Mandelmanns gård

Tartelettdeg150 g smör 1 dl strösocker 2 äggulor 4 dl vetemjöl. 1Fyllning0,5 sats vaniljkräm vispgrädde bär, valfria sorter frukt (valfria sorter)
Hallontarteletter med citronyoghurt

Hallontarteletter med citronyoghurt

Ugn. 225 C. Lägg vetemjöl, strösocker, mandel, smör och ägg i matberedaren med kniven monterad. Mixa samman tills en boll bildas
Bärtarteletter

Bärtarteletter

Bärtarteletter. 12–14 st. Botten. 60 g smör, rumsvarmt. 1 ½ dl vetemjöl. ½ dl florsocker. Vaniljkräm. 2 äggulor. 1 dl mjölk

Bärtarteletter

För att laga Bärtarteletter1. Hacka samman ingredienserna till pajdegen i t ex matberedare. Linda in degen i plastfolie och lägg kallt ca 30 min

Bärtarteletter

1. Blanda samman ingredienserna till degen. Tryck ut degen i små portionsformar. Ställ formarna i kylen i 1/2 timme

Bärtarteletter

1.  Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt mjöl och havregryn. Arbeta raskt ihop allt till en deg

Bärtarteletter

Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt mjöl och havregryn. Arbeta raskt ihop allt till en deg

Frukt- och bärtarteletter

Häll mjöl och socker i matberedarens skål. Tillsätt det kalla smöret i små kuber. Mixa snabbt ihop till en smulig massa, eller använd fingertopparna

Frukt- och bärtarteletter

Till en tartelette med söt fyllning, som här, använder man mördeg till bottnen. Till osötade fyllningar väljer man paj- eller smördeg

Glasstårta med mandelbottnar

1.  Riv mandelmassan på råkostjärn. Vispa äggvitorna till fast skum. Rör ner mandelmassan. 2.  Rita tre bottnar av 1 1/2-liters bakform på bakplåtspapper

Citronpaj med hallon

1.  Blanda samman mjölet med socker. Tillsätt matfettet och finfördela det till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop allt till en deg