Jag älskar pannacotta. Det är en lättlagad dessert som går att variera i oändlighet och som går att förbereda, men mest älskar jag pannacotta för att det är så vansinnigt gott
Hallonmoussetårta. Jag älskar tårtor, vilket kanske inte undgått någon… Men den här hallon-och björnbärsmoussen är så god att den snart kommer få briljera som egen dessert
I Nummer 13 av Damernas Värld bakade jag ett jobb med lager på lager desserter. Många av er har efterfrågat recepten, så här kommer de i sin fulla längd
Tips. Använd färska bär eller tina frysta. Sätt ugnen på 50 grader. Mixa bären till en slät puré och söta med lite agave eller honung om bären inte är tillräckligt söta i sig själva
Kaka med en kokosbotten, ett frukt- eller bär lager toppat med en hasselnötsmaräng. Till sylt fungerar vilken puré som helst, men även en chiakräm fungerar bra
6 dl hallon. 11 tsk honung. 11 msk citronsaft. 1salt. 12 msk honung. 1strösocker. 1florsocker. 16 dl hallon 1 tsk honung 1 msk citronsaft salt 2 msk honung strösocker florsockerBörja med att koka upp bären (hallonen) tillsammans med 1 tsk honung, citron och en gnutta salt
1. Basrecept rulltårta. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med vattnet
Kör kex och smör i matberedare (eller krossa kexen fint för hand med t. ex. mortel och blanda med smöret i en bunke) och tryck sen ut blandningen i botten på en bakform med löstagbar botten
Jag älskar att fylla år på sommaren. Många födelsedagar har jag firat på Käringön och så även denna. Jag bakade en tårta där jag utgick från mig själv och det bästa jag vet