Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 min. Vispa vaniljsåsen hårt. Ta upp gelatinbladen och smält dem i citronsaften i en liten kastrull på svag värme
Bärmousse. En god efterrätt som var enkel att göra. Vi fyllde våra med en hallonmousse, en hjortronmousse och en hallon/vinbärsmousse, så alla fick tre var
Bärmousse pink power. Avokados härligt krämiga konsistens är ju perfekt i mousser och krämer, här blir den tillsammans med smakrika hallon till en vackert rosa bärmousse
Lägg ner bärmoussen och chokladmoussen i varsin spritspåse. Sprita en ring runt yttre kanten på tårtbottnen med den vita chokladmoussen och fyll sedan insidan av ringen med bärmoussen
Lägg på ytterligare en botten och lägg på bärmoussen, ett tjockt lager. Hallonmoussetårta. Jag älskar tårtor, vilket kanske inte undgått någon… Men den här hallon-och björnbärsmoussen är så god att den snart kommer få briljera som egen dessert
Här är receptet som jag använder när jag gör bärmousse till mina tårtor. Oftast gör jag med frysta hallon, det blir godast och är oftast enklast att få tag på, men det går givetvis att göra med andra bär
Tårtbotten , bärmousse och vaniljkräm är hämtade från min bok ”Bakglädje till vardags och fest – Baka med LCHF utan socker och mjöl” och är lite justerade för just denna dag – Mors dag