Bärmos recept

12 Spara
Kvargröra

Kvargröra

291 kcal19,5 g protein6,6 g fett35,6 g kolhydraterKvargröra, 1 port½ banan125 g mager kvarg1 msk turkisk yoghurtkanelnågon tesked Fun Lighten näve All Brannågra cashewnötter1 klyfta färsk mango1 näve frysta, blandade bärMosa banan, rör ihop med kvarg, yoghurt kanel och Fun Light
9 Spara
Hallonsorbet och chokladglass med salmiak

Hallonsorbet och chokladglass med salmiak

-) Jag gjorde en hallonsorbet och en chokladglass och så här gjorde jag. Hallonsorbet1 pkt frysta ekologiska hallon1 dl socker1 dl vatten3 st äggvitor1 msk sockerBörja med att koka ihop vatten och socker till en lag, låt svalna. Chokladglass100 g mjölkchoklad3 äggulor1 dl socker½ vaniljstång2 dl mjölk (jag använder laktosfri)2 dl vispgrädde (även här laktosfri)½ paket salmiakchokladBörja med att vispa äggulor och socker
8 Spara
Björnbärspaj

Björnbärspaj

Sätt ugnen på 225 grader. Häll i björnbärsmos blandat med 1dl socker och vaniljsocker i en stor pajform
7 Spara
blåbärs tårta

blåbärs tårta

Lägg den undre tårtbottnen i en kakform med löstagbar botten. Blöt upp 4 gelatinblad i kalltvatten. Låt blåbären rinna av i ett durkslag, ta vara på saften och ställ åt sidan
5 Spara
Körsbärscurd

Körsbärscurd

Vispa ihop äggen i en skål och vispa i bärmoset, sedan socker och smör. Sjud körsbären mjuka ca 25 minuter, börja med ½ dl vatten och slå på mer om det behövs
5 Spara
Blåbärsparfait

Blåbärsparfait

Blanda bärmoset med äggulorna. Mixa blåbären med en mixerstav. Dela och skrapa ur vaniljstången. Vispa äggulor, vaniljfrön och florsocker pösigt
3 Spara
Vinbärsaft

Vinbärsaft

Sila i tesilar (i brist på saftduk)Häll tillbaka saften (spar bärmoset och gör sylt. MalmöSedan jag kom hem idag har jag druckit en väldigt stark kopp te som tyvärr inte gjorde sitt jobb, och jag somnade på soffan mitt i en sida om kornstorlekar
3 Spara
Tårta till Mor

Tårta till Mor

Min första Mors dag idag så det ska firas med tårta så klart. Tårtbotten , bärmousse och vaniljkräm är hämtade från min bok ”Bakglädje till vardags och fest – Baka med LCHF utan socker och mjöl” och är lite justerade för just denna dag – Mors dag
3 Spara
Gelégott i glas

Gelégott i glas

Värm tills gelatinet smält och häll fruktgeleet över finskuren blandad frukt i portionsglas. Ställ desserten att stelna och garnera med en klick vispad grädde till serveringen
1 Spara
Äpplen och bär

Äpplen och bär

Efter 5-10 minuter, när bären börjat vattna ur sig, tar du ut formen ur ugnen och strör över guarkärnmjölet och blandar ihop det med bärmoset
1 Spara
Rulltårta med bär

Rulltårta med bär

Sätt ugnen på 250°. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver
1 Spara
Trollmos

Trollmos

Tillsätt den kalla bärmoset i äggvitan och fortsätt vispa en kort stund. Häll tillbaka bärmoset i rengjord kastrull och tillsätt 2 dl socker, ge blandningen ett uppkok under omrörning så att socker smälts
0 Spara
Chokladskålar

Chokladskålar

Rör ner sockerlagen i bärmoset och ställ skålen i frysen i cirka 1 timme. Fruktsallad med cointreau. Finhacka frukten och fördela den i chokladskålarna
0 Spara
Sommarlovstårta

Sommarlovstårta

Rör i det smälta gelatinet i bärmoset, blanda om väl. Rör ner bärmoset i äggvitefluffet och rör till en slät smet
0 Spara
Kalastårta

Kalastårta

Sprid ett tunt lager bärmos på varje del. Lägg andra delen ovanpå med bärmossidan neråt. Sätt på ugnen på 175 grader
0 Spara
Kvällis

Kvällis

½ banan125 g mager kvarg1-2 tsk Fun light green Strawberry MarulakanelFrysta bärMosa banan och blanda med kvarg, fun light och kanel
11 Spara
Björnbärssaft

Björnbärssaft

Koka bär och vatten i 10 minuter. Sila genom silduk, låt stå i 30 minuter och rinna av. Mät upp och koka saft och socker i 10 minuter
Sökförslag och sidor