Bärcoulis recept

Semifreddo italiensk glassdessert

Semifreddo italiensk glassdessert

Du kan garnera med färska bär eller bärcoulis - bärsås, rostade mandelspån, riven vit choklad eller hackade nötter eller pistagenötter

Pavlova med bärcoulis

Bärcoulis. Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitor, socker, vinäger och hett vatten till hårt skum i en absolut ren bunke

Fruktsallad med bärcoulis

Skala och tärna mangon. Skiva bananerna. Tillaga coulin genom att tina frysta bär, lägga bären och ev saft i en mixer eller matberedare och mixa till en slät puré

Crème brulée med kardemumma

Crème brulée med kardemumma och bärcoulis med rom4 stora portioner5 äggulor1 dl socker3 ½ dl socker1 ½ dl mjölk2 tsk kardemummakärnor1 vaniljstång2 msk råsocker400 g blandade bär (röda vinbär, svarta vinbär, hallon, blåbär)saften från 1 lime2 msk råsocker1 msk mörk rom½ tsk vaniljsockerSätt ugnen på 120°C