Lägg ner bärmoussen och chokladmoussen i varsin spritspåse. Spritsa ut resten av den vita chokaldmoussen på tårtbottnen och lägg sedan på den sista bottnen ovanpå
Sommaren är en perfekt tid annars att blanda olika sorters bål då det finns gott om färska bär och frukter samt mynta, citronmeliss och basilika i landet att smaksätta med
Lägg bären i en stor burk eller flaska och häll på spriten. Ska vi börja måndagen med lite sprit. Igår satt jag nämligen och tittade igenom gamla bilder och hittade denna bild på slånbärslikör och ett höstigt bord från en tjejmiddag förra året
En skvätt valfri sprit (typ calvados eller rom) eller glögg. Nu är det dags för fläderbäret. En skvätt valfri sprit (typ calvados eller rom) eller glögg
Häll över spriten så det täcker bären. avrunnen sprit. Anette och jag plockade åkerbär förra veckan. Sila ifrån bären, kläm lite försiktigt så att så mycket som möjligt av bärsaften kommer med
Jordgubbslikör1 liter jordgubbar35 cl okryddad sprit 2 dl socker Lägg de rensade bären i en glasburk tillsammans med socker och sprit. 35 cl okryddad sprit
På sommaren kan färska bär passa till, eller varför inte lite flisad mandel. Artusi föreslår även att man kan ha i en matsked rom, detta är vi dock lite skeptiska till, zabaionen har tillräckligt spritig smak som det är
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Amerikanska plättar, knaperstekt bacon, frukt & bär var några av godsakerna på bordet. Tillsätt Finlandia lime {funkar nog med vilken sprit som helst} 4-6 cl, guava juice ifrån Rubicon cirka 1-2 dl, is, frysta hallon och en halv passionsfrukt i…
♥ Servera kakan med lättvispad grädde och bär. Smaksätt grädden med någon smarrig likör/smaksatt sprit, pudra kakan med kakao/sukrin melis, använd smaksatt choklad i kakan eller i chokladganachen (jag har testat chili-, mint- och limechoklad, riktigt smarrigt