Ingredienser 2 l bär , blandade 6 dl vatten 6 dl strösocker , per liter avrunnen saft Köp receptet. Ingredienser 2 l bär , blandade 6 dl vatten 6 dl strösocker , per liter avrunnen saft Köp receptet
Rensa och skölj eventuellt bären. Mosa bären mot grytans kant med en slev. 2 kg blandade bär,. Koka upp med vatten i en gryta, låt koka under lock i cirka 10 minuter
Faktum är att man kan göra sin egen somriga bärsaft alldeles oavsett årstid. Jag gjorde en härligt röd blandsaft förra veckan och fick en rejäl frysrensning på köpet
Med rabarber, jordgubbar, smultron och vita vinbär blev det. Jag tog med en kniv och bärdelen från saftmajan ut i trädgården och fyllde den där, på plats
blandsaft, jordgubb eller hallon. Lägg i färska eller frysta bär. 1-2 dl färska eller frysta bär som jordgubbar, hallon och/eller blåbär. 1-2 dl färska eller frysta bär
Saft är helt enkelt saften av frukter och bär som man har koncentrerat och sockrat. Man kan välja att bara använda en sort eller så blandar man och gör blandsaft
Lägg i färska eller frysta bär. blandsaft, jordgubb eller hallon. 1-2 dl färska eller frysta bär som jordgubbar, hallon och/eller blåbär. 1-2 dl färska eller frysta bär
tex blandsaft eller jordgubb. 1 dl rödvin eller saft av röda bär. Tina hallonen och mixa dem till puré. Blanda purén med rödvin, saften och finrivet skal från apelsinen
Tänkte plocka av det sista på den "röda" busken också och kanske koka saft på dem eller såstoppar jag dem i frysen och kokar blandsaft på det senare om jag hittar något annat gott och blanda i