Pressa ner saften av en limehalva. Avokadosoppa med vitlök och kräftstjärtar4 port1 st liten purjolök2 msk smör2 st vitlöksklyftor1 msk ingefära, finhackad0,5 st lime, pressad1 tsk (knappt) spiskummin1 st liten röd chilifrukt, urkärnad2 st avokado1 st grönsaksbuljongtärning6 dl vatten2,5 dl créme fraiche1 dl riven ost (Västerbotten e
Man kan ju bli en aningens skeptisk till varm avokado, men tillsammans med lime, chili och vitlök blir det ett häftigt smakäktenskap och som tar dina smaklökar till nya dimensioner
Jag var väldigt nyfiken på förrätten, avokadosoppa. Avokadosoppa2 avokadosSaft från 1 lime1 röd chili1-2 dl crème fraiche0,5 l kall buljong2 vitlöksklyftorSalt, pepparGör så härMixa allt, tillsätt lite buljong i taget för att få den konsistens man vill ha. Mojitoglass50 g mynta1,5 dl mjölk0,5 dl grädde4 äggulor1,25 dl socker2 lime, saft och zest3 msk ljus rom2,5 dl gräddeGör så härLägg grovriven mynta, mjölk och grädde i en kastrull, försök täcka myntan. Blanda i ca 1,5 dl av myntavätskan, romen, limesaften och zesten. Saft från 1 lime
) Hur som helst, idag bjuder jag på en riktigt smakrik avokadosoppa. Kall raw avokadosoppa (eller varm om du så önskar, 2 portioner). 4 tsk färsk limesaft. 4 tsp fresh lime juice. 4 tsk färsk limesaft. 4 tsp fresh lime juice